Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Galerija Istaba atzīmē 10 gadu jubileju ar izstādi

No 5. decembra galerijā Istaba 10 gadu jubilejai veltītā izstāde Daudz laimes dzimšanas dienā!. Izstādes tēma – apsveikumu kartiņas.

Izstādē ar saviem darbiem aicināti piedalīties visi tie mākslinieki, kas 10 gados galerijā piedzīvojuši savas personālizstādes vai piedalījušies galerijas organizētajās tematiskajās izstādēs. Darbi izstādei atceļojuši no Amerikas, Anglijas, Itālijas, Francijas, Austrālijas, Kanādas, Gruzijas, Īslandes, Dānijas, Norvēģijas, Vācijas, Indijas un citām valstīm.

2004. gadā galerija Istaba, mākslinieces Lindas Lūses ideja un lolojums, – mākslas galerija, veikals un bufete – trīs darbības sfēras savietojās vienā telpā, vietā ar bohēmisku gaisotni. Lindas radītais interjers tika pamanīts Latvijas arhitektūras darbu skatē. Istabas piemērs šajos gados iedvesmojis daudzus radošus cilvēkus uzsākt savu biznesu.

10 gadu laikā Istaba piedzīvojusi vairāk nekā 115 mākslas izstādes. Līdzās visdažādāko mākslinieku personālizstādēm par galerijas vizītkarti kļuvušas arī tematiskās izstādes (Apgleznotas paplātes, Leļļu mājas, Pulksteņi, Slotas un šaufeles, Istabas čības, Pastkastes u. c.), kas kopā pulcējušas daudzus māksliniekus un pēc izstādes norises laika Rīgā tālāk ceļojušas uz kādu no citām Latvijas pilsētām. Lielu atsaucību guva izstāde hepenings Fotoateljē rekonstrukcija (2006), kas godināja un atspoguļoja galerijas telpu leģendāro vēsturi – Latvijas Teātra biedrības fotoateljē (1951–1991) un aizgājušo gadu iemīļotos skatuves māksliniekus.

Ar galeriju Istaba nesaraujami saistīts arī pavāra Mārtiņa Sirmā vārds. Vēl nebūdams televīzijas zvaigzne, uzsākdams strādāt Istabā, viņš tās bufeti pārvērta par restorānu, uz kuru cilvēki speciāli traucās pat no Ņujorkas un citām pasaules mekām. Tieši Istabā viņa talantu pamanīja LNT producente Ilze Lasmane-Brože un aicināja vadīt pirmo Mārtiņa TV raidījumu – Sirmā ēdienkaratē. Šobrīd Istabas bufetē joprojām dzīvo Sirmā idejas, bufetes bizness ir viņa kompanjona Ulda Brūdera rokās. Savukārt galerijas un veikala darbība jau gadiem nav iedomājama bez Almas Suhanovas.

Istabas jubilejas izstāde Daudz laimes dzimšanas dienā skatāma līdz 10. janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja