Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Galerijā Istaba būs skatāma Emīlijas Lielās personālizstāde Saldu mieru, Tīģeri

Galerijā Istaba no 4. decembra būs skatāma Emīlijas Lielās personālizstāde Saldu miegu, Tīģeri, kas vēsta par Ziemassvētku tuvumu un savā veidā atzīmē desmit gadu jubileju, kopš dzima Emīlijas radītie krāsainie filca lāči. Katrs ar savu tēlu un dvēseli, atšķirīgiem atribūtiem, katrs kā mākslas darbs – tie izgāja pasaulē, cilvēkus atverot sirsnībai un priekam, vēsta izstādes rīkotāji.

Izstādē, kas būs skatāma līdz 13. janvārim, lācim piepulcējies tīģeris, kura nozīmi māksliniece skaidro šādi: "Lācis un Tīģeris ir mani alter ego. Lācis ir mana ikdienas sajūta. Tīģeris parādās, kad sadusmojos, palieku nesavaldīga vai agresīvāka. Savukārt reizēm, tieši esot šādā "tīģerī", var paveikt arī neiespējamās lietas, jo viņam ir baigais lēciens un nepadošanās, lai tur vai kas. Man bieži ir grūti ar cilvēkiem apkārt, ar notikumiem pasaulē – es sacepos. Tad, stundām šujot un filcējot, ir laba iespēja visu izlaist caur filtriem, sazemēties pašai ar sevi. Tāpat kā gleznojot – krāsas lupatiņām, diegiem un kristāliem tiek rūpīgi izmeklētas un saskaņotas. Izbaudu, kā toņi saskan cits ar citu. Man patīk spēlēties ar krāsām, ar kontrastiem. Tas viss notiek sasodīti lēni, bet arī tieši tik, lai aizmirstos un pavisam aizrautos ar procesu. Tīģeris aizmieg un sāk pat murrāt. 

Kad apkārt visi ir baigie minimālisti un ciniķi, grūti būt sev pašam un ļauties lāčiem un kaķiem ar rozā deguntiņiem, viegli var sākt sevi apšaubīt. Palikšana arvien vecākam gan lieliski palīdz uzvesties drosmīgāk. Jo – beigu beigās – es esmu Lācis, es esmu Tīģeris."

Izstādes norises vieta nav nejaušība. Slavenie Emīlijas lāči pirmos laurus plūca savulaik tieši galerijā Istaba – toreizējā Emīlijas darbavietā. Pagājuši desmit gadi, bet mazie lāči vienmēr palikuši stingri uz kājām kā kompasa bulta. "Pat ja cikls ir noslēdzies un lāču vietā tagad jānāk kam citam, tie vienmēr paliks nozīmīga daļa no tā, kas esmu,” saka Emīlija Lielā, kura drīz beigs studijas Latvijas Mākslas akadēmijas “keramiķos” un audzina divus brīnišķīgus puikas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja