Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Galerijā Istaba notiks Elīnas Ģibietes pesonālizstāde Zvēri un Nezvēri

Galerijā Istaba no 8. aprīļa notiks mākslinieces Elīnas Ģibietes personālizstāde Zvēri un Nezvēri, kas skatītājam piedāvās iespēju iejusties dažādās lomās un noskaidrot, kādu zvēru vai nezvēru tie ierauga savā atspulgā, informēja galerijas pārstāvji.

“Attiecībās esam nepārtraukti – gan paši ar sevi, gan ar “pārējo baru”, turklāt vide un partneri liek mums iejusties dažāda smagsvara lomu spēlēs. Laulība, karjeras hierarhija, dzimta vai politiskā skatuve ir tikai dažādi biotopi, kuros lemts pastāvēt noteiktām sugām. Dzīvojot mijiedarbībā vienam ar otru, esam iemācījušies gan pielāgoties, gan uzbrukt, gan arī izlikties par to, kas patiesībā nemaz neesam. Tomēr vienlaikus mūsos mīt arī sirsnīga pieķeršanās, īstums un dabisks rotaļīgums, kas rada dzīvniekiem,” saka māksliniece.

Divdomīgās situācijās un lomu spēlēs nonākam ik dienu, kur katram no mums savulaik gadījies būt gan trusītim, gan vilkam, tomēr nekad nevaram būt droši, kurš tad īsti ir vinnētājs – stiprākais vai veiklākais? Mūsu mēģinājumi kontrolēt instinktus, maskēt vājības un bailes mēdz būt paredzami un komiski līdz smieklīgumam, tāpat kā mūsu vēlme būt citādiem nekā patiesībā esam. Rotaļājoties ar dzīvniekiem piedēvētajām īpašībām un nostāstiem, māksliniece meklē robežas, kas savieno cilvēku un dzīvnieku pasauli.

Elīna Ģibiete absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju un ir tās mācībspēks Tekstilmākslas katedrā, kur pasniedz šķiedras un konceptuālo kompozīciju. Līdztekus pasniedzējas darbam vada Akadēmijas Ārlietu un izstāžu daļu. Regulāri piedalās izstādēs Latvijā un ārvalstīs, un ir kuratore virknei mākslas projektu.

Izstāde Zvēri un Nezvēri galerijā Istaba būs skatāma līdz 24. maijam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja