Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Galerijā Istaba notiks septiņu keramiķu izstāde Vespertīna

No 5. septembra galerijā Istaba notiks septiņu keramiķu grupas izstāde Vespertīna (vespertin no latīņu valodas – vakars, vakarīga), informēja galerijas pārstāve Linda Lūse.

Izstādē piedalās Arta Baltā, Gundega Hagendorfa, Gita Ruģēna, Ieva Kalniņa, Elīna Titāne, Sanita Ābelīte, Ilze Emse-Grīnberga. Šī ir trešā mākslinieču grupas izstāde četru izstāžu ciklā, kas iezīmē gadalaiku ritumu.

Izstāžu vienojošā pamatideja ir cikliskuma universālā daba. Pārmaiņas dabā gada šķērsgriezumā (pavasaris-vasara-rudens-ziema) simboliski sasaucas ar dienas ritumu (rīts-diena-vakars-nakts), cilvēka mūža cikliem (bērnība-jaunība-briedums-vecums) un ar virkni citām parādībām, kuru izvērsums laikā norit ar līdzīgiem posmiem. Cikliskā kustība, kas nosaka virzību un attīstību vienam ciklam noslēdzoties, sevī ietver nākamā turpinājumu.

Projekta kopējais norises periods ir no 2012. līdz 2019. gadam. Katrai no četrām izstādēm ir atšķirīga, attiecīgajam periodam atbilstoša idejiskā un keramikas materiāla koncepcija, kura filosofiski sasaucas ar konkrēto posmu vai gadalaiku, attiecīgās izstādes eksponēšanas laiku.

Izstādes tēmas interpretācija ir brīva katras autores meklējumos – no idejiski konceptuāliem līdz jūtīgi niansētiem, filosofiskiem vai asprātīgi ironiskiem risinājumiem. Tematiskais pavediens ietver pilnīgu brīvību induviduālai radošai pieejai. Ekspozīcijas būtība ir, sekojot pamatidejai, savstarpēji savienot katras autores individuālo radošo darbu savstarpējā objektu mijiedarbībā un rezonansē ar ekspozīcijas telpu. Izstādes vienojošais materiāls ir keramika – māls, šamots, akmensmasa, porcelāns. Tas atklāj plašu amlitūdu katras autores atšķirīgajā pieejā – darbu veidošanas, glazēšanas un apdedzināšanas tehniku pielietojamības daudzveidībā. Nemainīgs kritērijs – profesionāla radošā kvalitāte. Viens no izstāžu cikla aspektiem – parādīt keramiku kā mūsdienīgu un laikmetīgās mākslas tendencēm atbilstošu materiālu.

Izstāde Vespertīna galerijā Istaba skatāma līdz 15. oktobrim. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja