Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Galerijā Look būs skatāma Veronikas Frolovas personālizstāde Svešķermenis

Ceturtdien, 10. septembrī, plkst. 19 galerijā Look! tiks atklāta Veronikas Frolovas personālizstāde Svešķermenis, informēja galerijas pārstāvji.

"Vai cilvēks ir kļuvis par svešķermeni dabas ainā? Izstādes darbi reflektē cilvēka saikni ar pārējām sugām un dabu kopumā. Vai pastāv kāda būtiska, kvalitatīva atšķirība starp mums un citām dzīvības formām? Savā attīstības procesā esam radījuši daudz dabā grūti irstošu vielu: sākot ar plastikātiem un beidzot ar mūsu prāta konstrukcijām. Doma par cilvēku kā radības kroni ir dziļi iegravēta mūsu apziņā un kultūrā, bet vai tās ietekme ir labvēlīga? Kā mainītos mūsu rīcība, ja mēs izjustu sevi kā līdzīgus, nevis pārākus, kā dabas produktu, nevis tās valdnieku?" 

Māksliniece uzsver, ka katrs ir aicināts atrast savas personīgās atbildes uz šiem jautājumiem, bet ir svarīgi sev tos uzdot.

Darbu radīšanai ir izmantots viens no senākiem mākslas materiāliem – ogle. Tajos attēlotie abstraktie miesas fragmenti ir mistiski un divdomīgi. Dabas formu vijīgās aprises kontrastē ar ģeometriskiem elementiem, brīdinošās krāsās radot daudzslāņainu vēstījumu.

Veronika Frolova dzimusi 1988. gadā. Ieguvusī maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības apakšnozarē. Piedalās izstādēs kopš 2010. gada, bet 2011. gadā izveidoja savu pirmo personālizstādi galerijā Birkenfelds. Māksliniece strādā arī grāmatu dizaina jomā, 2017. gadā klajā nāca pirmā viņas uzrakstītā un ilustrētā bērnu grāmata. Kopš 2019. gada pasniedz Latvijas Mākslas akadēmijas Zīmēšanas katedrā.

Izstāde būs apskatāma no 10. septembra līdz 3. oktobrim galerijā Look! Ģertrūdes ielā 62 plkst. 13-20 no otrdienas līdz sestdienai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja