Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Galerijā Look! tiks atklāta Kristīnes Daukštes personālizstāde Vakar aizmirsu, šodien atkārtojos

Galerijā Look! 29. februārī no plkst. 17.00 līdz 22.00 tiks atklāta Kristīnes Daukštes personālizstāde Vakar aizmirsu, šodien atkārtojos, informēja galerijas pārstāvji.

Izstāde Vakar aizmirsu, šodien atkārtojos ir turpinājums Kristīnes interesei par telpas, objektu un ķermeņa attiecībām, faktiskajiem un teorētiskajiem slāņiem objektos, vidē un sabiedrībā. Kristīne pēta šo attiecību nozīmi individuālajā un kolektīvajā pieredzē, kas saistās ar cilvēka mēģinājumiem apzināties sevi kā daļu no sociuma un vides.

Līdzās arheoloģiskajiem izrakumiem, viņa pievēršas dažādu maņu pieredzei un to novērojumu atsaukšanai atmiņā. Pārfrāzējot šo informāciju jaunu materialitāšu un objektu kombinācijās, viņa veido vienotu, telpā izpletušos, daļēji fiktīvas, vēl neatrisinātas pieredzes atveidu. Ķermeniskās, priekšmetu un materialitātes pieredzes tiek atbrīvotas no to orģinālā konteksta un savstarpēji pārklājas, apvienojas un noslāņojas. Pati telpa kļūst par arheoloģisku vietu, kurā noris kādas hipotētiskas nākotnes vai alternatīvas pagātnes arheoloģija.

Kristīne Daukšte beigusi bakalaura studijas Latvijas Mākslas akadēmijas scenogrāfijas nodaļā un maģistra studijas glezniecības nodaļā. LMA iedibinātās balvas Academia un Helen Scott Lidgett Award 2021/22 ieguvēja, kas sniedza iespēju 2022. gadu pavadīt mākslas rezidencē ACME, Londonā.

Nesenākā grupas izstāde Curved SpaceAcme rezidences noslēgums galerijā PEER, Londonā. Kristīne ir piedalījusies vairākās grupu izstādēs, BDO Jauno mākslinieku balva 2021, galerijā Pilot!, izstādē Public encounters: Involvment, Mākslas stacijā Dubulti, Public encounters: Re-staging, Granarij laukumā, Londonā, izstādē Ma Painting, galerijā Pilot!. Līdz šim vienīgā personālizstāde Latvijā Grūtības šķērsojot lauku galerijā Low, mākslas rezidences Mazā ģilde ietvaros (2020).

Izstāde būs apskatāma no 29. februāra līdz 23. martam galerijā Look! (Ģertrūdes iela 62A).

Darbalaiks: 13.00-19.00 no otrdienas līdz piektdienai,
sestdienās 13.00-17.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja