Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Galerijā Putti mākslinieku atbalstam taps Arterritory salons

Mākslas un kultūras portāls Arterritory.com no 26. novembra līdz jaunā gada sākumam galerijas Putti telpās Peitavas ielā 5 radīs pagaidu mākslas salonu/platformu, kur sarunāties, diskutēt, iedziļināties un ļauties mākslai, izstādot 17 mākslinieku un mākslinieku grupu darbus, kurus būs iespējams arī iegādāties, informēja rīkotāji.

"Arterritory salona idejiskais balsts ir pats jēdziens "salons", kas mūsdienu pasaulē nonivelēts un zaudējis savu pirmatnējo saturu. Izstādes atskaites punkts ir salona sākotnējā daba, kuru veidoja un radīja 18. gadsimts, Apgaismības laikmets, kas to padarīja par filozofiskās un intelektuālās domas un diskusiju centru, kura būtiska iezīme bija ne tikai uzdrīkstēšanās strīdēties un kritizēt, bet arī iecietība pret citādo un vēlme sarunāties. Un māksla, kā zināms, ir viens no spēcīgākajiem sarunas katalizatoriem, kā arī iekšējā dialoga partneriem. Tā uzvedina uz pārdomām, piešķir dzīvei smaržu un reizēm var arī cilvēku spārnot," pauž pasākuma veidotāji.

Laikā, kad ierobežota iespēja fiziski pārvietoties, māksla ir instruments, kas spēj paplašināt realitāti, ļaujot  brīvi klejot un nokļūt citās pasaulēs.

Jēdzienam "salons" ir vēl kāda būtiska nozīmē mākslas vēsturē. Tas ir arī izstādes nosaukums, kas apzīmē lielāko mākslas dzīves notikumu Rietumeiropā laikposmā no 18. gadsimta vidus līdz 19. gadsimta beigām. Parīzes salons savulaik bija atskaites punkts virknei mākslinieku, kolekcionāru un skatītāju - kā vieta, kur satikties, ieraudzīt un sarunāties par aktuālākajām norisēm mākslas laukā.

Arterritory salons tapis projekta Atbalstissimo ietvaros - pavasarī  durvis vēra Arterritory.com virtuālā galerija kā atbalsta akcija māksliniekiem un reakcija uz visaptverošo krīzi. Projekta ideja ietverta nosaukumā Atbalstissimo, kas sevī apvieno divus vārdus - itāliešu spirgto "bravissimo" un latviešu nopietno "atbalsts", un tas iecerēts kā solidaritātes žests. 90 procenti mākslas darba vērtības tiešā veidā nonāk pie to radītājiem.

Arterritory salonā tiks izstādīti Māra Bišofa, Andra Eglīša, Andra Grīnberga, Kapsara Groševa, Indriķa Ģelža, Helēnas Heinrihsones, Haralda Jegodzienska, Maijas Kurševas, MAREUNROL'S, Sarmītes Māliņas&Kristapa Kalna, Ģirta Muižnieka, Katrīnas Neiburgas, Elitas Patmalnieces, Daiņa Pundura, Zanes Hanneles Putniņas, Aivara Vilipsona, Artūra Virtmaņa darbi.

Šī būs arī lieliska iespēja papildināt bibliotēku ar mākslas un kultūras portāla Arterritory.com izdotajām grāmatām un ikgadējiem žurnāliem - Arterritory sarunas un Arterritory sarunas ar kolekcionāriem, kas arī būs nopērkami galerijā.

Balstoties uz Kultūras ministrijas muzeju darbību reglamentējošo sanitāro protokolu, Arterritory.com galerijas Putti telpās ir paredzējis noteiktu fiziskās distancēšanās un dezinficēšanas normu ievērošanu izstādes apmeklējuma laikā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja