Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kalnciema kvartāla galerijā norisināsies laikmetīgās keramikas pop-up tirdziņš

Kalnciema kvartāla galerijā no 9. līdz 30. decembrim notiks jau ceturtais Latvijas laikmetīgās keramikas pop-up tirdziņš. Šogad tas vienkopus pulcēs 20 keramikas māksliniekus un zīmolus, informēja producente Una Meiberga.

Pēdējos gados keramikas pop-up ir kļuvis par zināmu un iemīļotu notikumu. Kāpēc? Jo tas vislabāk ļauj novērtēt, cik daudzveidīga un īpaša keramika Latvijā top, turklāt ir vienīgais pasākums Latvijā, kas vienkopus pulcē tik plašu keramiķu loku.

Šogad tirdziņā satiksies 20 plaši atzīti un vēl tikai uzlecoši keramikas mākslinieki un zīmoli Laima Ceramics, Sidrabceramics, CIPARNICA Talsi ceramics, Linda Ķivule ceramics, Laine Beriņa ceramics, Oltes ceramics, K.porcelain, MelnZeme ceramics, Vidusmeži ceramics, Evija Ceramics, Informal Ceramics, Cerannic, Katrīnas Keramika, Ozolins Pottery, Kristina Ceramics, Dainis Lesiņš, mahtecreate, clumsy ceramics, Emīlija Lielā ceramics un takeabreak.ceramics.

Mākslinieki strādā ar mālu, akmens masu un porcelānu, izmantojot visdažādākās tehnikas, glazūras, faktūras un apgleznojumus. Katram ir savs, unikāls rokraksts, kas katru gadu attīstās un piedāvā jaunus pavērsienus. Kalnciema kvartālā būs pieejami gan dažādu noskaņu trauki, gan rotas un rotājumi.

Keramikas pop-up producente Una Meiberga uzskata, ka šis ikgadējais Latvijas keramiķu salidojums ir ļoti svarīgs pasākums gan nozares atpazīstamībai, gan tās attīstībai. Turklāt tikai klātienē, paņemot rokās trauku, tā īsti var nodibināt ar to attiecības – sajust svaru, faktūru, apbrīnot krāsas un izvērtēt ērtumu.

Paralēli Keramikas pop-up katru decembra sestdienu plkst. 10.00-16.00 Kalnciemā kvartālā notiks tradicionālais Ziemassvētku tirgus, savukārt kafejnīcā plkst. 11.00-12.30 mākslas nodarbības bērniem ar pieredzējušo bērnu grāmatu ilustratori Signi Ērmani, mazo teātru izrādes un citas aizraujošas aktivitātes jaunākajiem tirgus apmeklētājiem.

Keramikas pop-up darba laiks – no 9. līdz 30. decembrim sestdienās plkst. 10.00-16.00; darbdienās plkst. 12.00-19.00

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja