Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mākslinieku savienība izsludina pieteikšanos ikgadējai vizuālās mākslas izstādei

Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) izsludina pieteikšanos LMS ikgadējai vizuālās mākslas izstādei Mākslas dienas 2024. Skats augšup, kurā aicināti piedalīties LMS biedri, profesionālie mākslinieki, mākslas augstskolu studenti un profesionālo vidējās kultūrizglītības iestāžu audzēkņi, informēja LMS vadītājs Igors Dobičins.

Mākslas dienu izvēlētā tēma Skats augšup aicina doties jaunas mākslinieciskās identitātes meklējumos laikā, kad nabadzība nav grēks, kad asinskārā kara Ukrainā kontekstā cilvēciskie instinkti mudina radīt un bailes pāraug nākotnes uzminēšanā. Izstādes nosaukums aicina māksliniekus meklēt jaunas radošas formas un ar vizuālās valodas līdzekļiem risināt šo tēmu klātbūtni.

Nozīmīgi ir akcentēt, ka Mākslas dienas 2024. Skats augšup ir izstāde, kurā Latvijas mākslas vecmeistaru darbiem līdzās apskatāms arī jauno mākslinieku sniegums. Ikgadēji ekspozīciju veido glezniecības, tēlniecības, grafikas, tekstilmākslas, foto mākslas, instalācijas u.c. mākslas veidu darbi. Izstāde kā process vizuālajā mākslā veido savu pienesumu, ieskicējot demokrātiskās mākslas pašportretu, taču tā var kalpot arī kā platforma, kur uzmirdzēt kādam spilgtam jaunajam talantam vai nobriedušam māksliniekam radīt intrigu par novitātēm savā daiļradē.

Izvērtējot izstādes Mākslas dienas 2024. Skats augšup dalībnieku māksliniecisko sniegumu, izstādes atklāšanā 26. aprīlī LMS piešķirs Mākslas dienu balvu diviem māksliniekiem – par mūža ieguldījumu un par pārliecinošu radošo sniegumu. Mākslas dienu izstādes balva ir iespēja rīkot personālizstādi LMS galerijā.

LMS biedri, profesionālie mākslinieki, mākslas augstskolu studenti un profesionālo vidējās kultūrizglītības iestāžu audzēkņi ir aicināti pieteikt savu dalību izstādei Mākslas dienas 2024. Skats augšup ar vienu vizuālās mākslas darbu, kas tapis laika posmā no 2022. līdz 2024. gadam. Pieteikto darbu izpildījuma tehnika nav ierobežota, taču multimediju darbu autoriem jāparedz savs audio un video tehnikas nodrošinājums uz ekspozīcijas laiku.

Aizpildītu pieteikuma anketu - https://failiem.lv/u/nhgx2uhzh5, autora CV, kā arī pieteiktā darba attēlu sūtīt uz e-pastu: [email protected].

Pieteikumi dalībai izstādē tiek pieņemti līdz 21. aprīlim.

Izstādei Mākslas dienas 2024. Augšup iesniegtie darbi tiks eksponēti LMS galerijā 11. novembra krastmalā 35 no 2024. gada 26. aprīļa līdz 26. maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja