Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Mūkusalas Mākslas salonā darbosies Ginta Gabrāna izveidotais SAN Holoportācijas centrs

No 9. septembra līdz 7. oktobrim Mūkusalas Mākslas salona Lielajā zālē darbosies mākslinieka Ginta Gabrāna veidots SAN Holoportācijas centrs, informēja Mūkualas Mākslas salona komunikācijas vadītāja Agnese Klein.

A. Kleina pastāstīja, ka SAN ir vidē ieausta, jauna planetāra mēroga virtuālā telpa neierobežotai radošai brīvībai, kura kļūst redzama ar papildinātās realitātes aplikācijas SAN starpniecību, kuru bez maksas var lejuplādēt App Store, Google Play vai mājas lapā www.san.lv.

SAN izveidotājs Gints Gabrāns (1970) ir viens no spilgtākajiem un vizionārākajiem latviešu māksliniekiem, kura mākslas darbi ietiecas zinātnes un jaunāko tehnoloģiju laukā. 

Viedtālruņa vai planšetdatora īpašnieks SAN objektu – virtuālo skulptūru – parādi var apskatīt, ejot pa Daugavas krastu promenādēm no Akmens tilta līdz Salu tiltam.

Mūkusalas Mākslas salonā, kas uz laiku kļūs par SAN Holoportācijas centru, varēs veikt holoportāciju un nosūtīt savu, SAN centrā ieskanēto, 3D modeli uz jebkuru paša izvēlētu pasaules malu, ievietojot to noteiktās GPS koordinātēs. Līdzīgi tiek veidoti arī 360 grādu foto burbuļi. Iespējami arī komplicētāku risinājumu piedāvājumi, kas apspriežami ar SAN Holoportācijas centra darbiniekiem vai sazinoties ar aplikācijas izgatavotājiem caur vietni www.san.lv.

Savukārt mūsdienu kultūras foruma Baltās nakts ietvaros 9. septembrī apmeklētājiem SAN Holoportācijas centrs darbosies no plkst. 18 līdz 24 un šai laikā holoportācija būs pieejama bez maksas.

Process paredz personas 3D skenēšanu un iegūto datu apstrādi, tādēļ holoportāciju skaits vakara gaitā var būt ierobežots.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja