Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Muzejā Rīgas Jūgendstila centrs skatāma izstāde Ziemassvētku brīnums

Muzejā Rīgas Jūgendstila centrs norisināsies izstāde Ziemassvētku brīnums. Jūgendstila interjerā iemirdzēsies īpaši veidoti telpu un eglīšu dekori. Līdzās vēsturiskajiem rotājumiem varēs apskatīt arī oriģinālus mākslas darbus un fotogrāfijas. Apmeklētājus priecēs arī atklātnes ar Ziemassvētku tematiku. Izstādi veidojušas mākslinieces Tamāra un Aleksandra Čudnovskas.

Šogad muzejā Rīgas Jūgendstila centrs iemirdzēsies mākslinieču Tamāras un Aleksandras Čudnovsku uzburtais brīnums. Kopumā muzejā būs apskatāmas četras dažādas svētku egles un dekorēta baltegļu zaru vītne. Svētku galvenajā eglē, kas tradicionāli novietota muzeja viesistabā, būs apskatāmi T. Čudnovskas darinātie rotājumi ar jūgendstila un Art Deco motīviem kā arī senatnīgu rotu rekonstrukcijas. Neparasta un līdz šim neredzēta būs putnu spalvu eglīte, kāda varēja būt rotājusi mājokli Ziemassvētkos 19. gs. beigās. Muzeja telpās apmeklētājiem tiks dota iespēja ieraudzīt arī oriģinālus mākslas darbus: rotājumus, ar roku apgleznotas, kā arī dekupāžas tehnikā apstrādātas stikla bumbas. Īpašu noskaņu radīs A. Čudnovskas ziemas ainavas, kurās mūsdienu foto tehnoloģija apvienota ar glezniecību un seno fotogrāfiju stilistiku.

Muzeja suvenīru veikalā būs pieejamas svētku atklātnes, kas izgatavotas pēc Muzeja krājuma kolekcijas paraugiem. Svētku noskaņu Alberta un Strēlnieku ielā ziemas tumšajā laikā radīs izdekorētie un izgaismotie muzeja viesistabas, ēdamistabas un kāpņu telpas logi, mudinot ielūkoties izstādē un izjust svētku prieku. Ziemassvētku brīnumainā noskaņa būs jūtama ik mirkli, arī vakaros, kad Alberta ielas greznās jūgendstila namu fasādes dodas aplūkot Rīgas viesi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja