Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

papildināta (10:31) Atklās izstādi Mākslas dienas 2013. Mākslinieka monologs

No 15. aprīļa līdz 19. maijam Latvijas Mākslinieku savienības galerijā būs apskatāma ikgadējā Mākslas dienu izstāde Mākslas dienas 2013. Mākslinieka monologs, informēja Mākslinieku savienības pārstāve Ingūna Irbe.

Izstādes demokrātiskais formats sniedz iespēju jaunu talantu atklāsmei, anulējot rutīnu, noteiktu tēmu vai pieredzes cenza aizspriedumus. Vienkopus būs apskatāmi profesionālu mākslinieku un topošo personību radošā jaunrade.

Mākslas dienas 2013. Mākslinieka monologs turpinājums būs skatāms Vidzemes tirgus Gaļas paviljonā. No 16. aprīļa tur notiks LMS Starptautiskais Mākslas simpozijs, radot jaunu komunikācijas valodu saziņai dažādu valstu kultūras vērtībās un radošās tendencēs.

Vidzemes tirgus Gaļas paviljonā un Latvijas Mākslinieku savienības darbnīcās nedēļu radoši strādās 17 gleznotāji un 13 tēlnieki, radot lielformāta gleznas un metālā atlietus tēlniecības darbus. Starptautiskais Mākslas simpozijs tiek rīkots ar mērķi veicināt starptautisku sadarbību starp māksliniekiem un norādīt uz daudzveidīgo mākslas formu nepieciešamību un sintēzi.

Simpozijā piedalīsies gleznotāji un tēlnieki no Latvijas Mākslinieku savienības un tās sadraudzības organizācijām - Igaunijas, Lietuvas, Slovākijas, Krievijas mākslinieku asociācijām, Polijas Mākslinieku un Dizaineru asociācijas Varšavas nodaļas, Focus - Europa Mākslinieku asociācijas Vācijā un studenti no Latvijas Mākslas akadēmijas.

Simpozija laikā tapušie darbi - lielformāta gleznas un metālā atlietie darbi veidos ekspozīciju izstādes Mākslas dienas 2013. Mākslinieka monologs daļai, kas būs pieejama apskatei Vidzemes tirgus Gaļas paviljonā no 21. aprīļa līdz 19. maijam. Izstādes atklāšanā igauņu mākslinieki Raits Rosins un Karls - Kristjans Nagels veidos īpaši festivālam gatavotas performances.

Latvijas Mākslinieku savienības prezidents un Starptautiskā Mākslas simpozija vadītājs Igors Dobičins apgalvo, ka Mākslas dienas ir iespēja parādīt pigu! Iespēja paust savu anarhistisko un brīvo redzējumu, aicinot skatītāju aizdomāties par mākslas būtību.

Mākslinieka monologs – nosaukums, kas vaiņago LMS Starptautisko mākslas festivālu, ir kā simbolisks raksturojums pasreizējai kultūras situācijai valstī. Mākslinieks radošo ideju ģenerēšanā kļuvis kā pašsaprotams, bet nenovērtēts fenomens. Tas rada skaisto, ko tērē gan sabiedrība, organizācijas un institūcijas, gan valsts, kas ar lepnumu pasaulē nes savu vārdu kultūras formātā. Bet cik skaļam ir jābūt mākslinieka balss saucienam, lai sabiedrība novērtētu, saprastu un akceptētu radošās personas statusu. Kultūra ir valsts pamats.

Ar šo izstādi sabiedrība aicināta akcentēt uzmanību uz mākslas aktualitātēm, rokrakstu dažādību un jaunu talantu meklēšanu. Māksla ir kā vide, kā infrastruktūra, kuras smalkie pavedieni saista mūs kā vienotu sabiedrību. "Skaistuma apziņa glābs pasauli," kā teicis Nikolajs Rērihs.

Starprautiskā Mākslas festivāla plāns: www.lms.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja