Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Piešķirta Alberta fonda stipendija glezniecībā

Jau trešo gadu Latvijas Mākslas akadēmijas studenti piedalās glezniecības konkursā un cīnās par SIA "Forburga" iedibināto Alberta stipendiju. Šogad par uzvarētāju kļuva LMA maģistrantūras 1.kursa studente Laura Vecmane, kura konkursā piedalījās ar gleznu "Mēness iela". Turpmāk, līdz pat studiju beigām, Laura ik mēnesi saņems 130 latus lielu stipendiju, ko varēs tērēt pēc saviem ieskatiem.

Tāpat tika piešķirtas divas veicināšanas stipendijas, katra 80 latu apmērā, kuras līdz studiju beigām saņems LMA studenti Magone Šarkovska un Reinis Liepa. Ik gadu konkursam tiek pieteikta jauna tēma. Šogad tā bija "Latvijas koka arhitektūra", savukārt divus iepriekšējos gadus: "Jūgendstila arhitektūra Rīgā" un "Klusā Pārdaugava".

Sākotnēji Laura savā darbā vēlējās attēlot Talsus, vietu, kur pati dzimusi. Māksliniece atzīst, ka vēlējās ienest darbā lauku ainavu un sajūtu. Diemžēl ieceri īstenot neizdevās. Taču šo lauku sajūtu Laurai izdevās atrast tepat Rīgā, netālu no vietas, kur dzīvo - Mēness ielā.

Laura Vecmane: "Iegūtā stipendija man ir, pirmkārt, pagodinājums, otrkārt, liels atbalsts. Pirms uzsākt studijas maģistrantūrā ilgi domāju, kā to veiksmīgi īstenot, jo apvienot nopietnās studijas ar darbu profesijā ir ļoti grūti. Tāpēc šī stipendija ir liels atbalsts. Daudz radošāk strādāt un realizēt savas idejas var tad, kad nav jāsatraucas par praktiskām lietām, piemēram, tādām kā nauda."

Baiba Kalniņa SIA Foburga valdes priekšsēdētāja komentē: "Mani novērojumi liecina, ka ar katru gadu studentu darbi kļūst kvalitatīvāki un interesantāki, turklāt izstādē piedalās un uz stipendiju pretendē arvien vairāk jauno mākslinieku. Tas priecē, jo īpaši lielā atsaucība šogad. Iespējams izvēlētā tēma bija pietiekami interesanta studentiem, tāpēc ir tik daudz darbu. Jāsaka, ka uzvarētāju darbi ir ļoti spilgti un loti atšķirīgi, atspoguļo kopējo situāciju un tendences glezniecībā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja