Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgā uzstāsies skandalozais mākslinieks Oļegs Kuļiks

10. oktobrī plkst. 17.30 kinoteātrī K Suns notiks mākslinieka Oļega Kuļika runas performance Sarkanā pateicība

Oļegs Kuļiks (dzimis 1961. gadā Kijevā) ir viens no nozīmīgākajiem Austrumeiropas laikmetīgās mākslas pārstāvjiem, kura provokatīvās performances kļuvušas par pēdējo 20 gadu mākslas vēstures klasiku un ietekmējušas ne vien akciju mākslu un tās pārstāvjus, bet arī vispārēju laikmetīgās mākslas valodu globālā mērogā. Viena no skandalozākajām un vienlaikus būtiskākajām mākslinieka performancēm notika 1998. gada novembrī Rīgā, kinoteātrī Andalūzijas Suns un restorānā La Cucaracha, atstājot vērienīgu iespaidu uz vietējo mākslas sabiedrību. Atzīmējot Rīgas performances 15. gadadienu, Kuļiks ir piekritis kuratores Ievas Kalniņas uzaicinājumam atkārtoti uzstāties Rīgā, nolasot lekciju ar performances elementiem.

Skaidrojot gaidāmās lekcijas ievirzi, mākslinieks teic, ka tā būs runas performance: "Par to, kas ar mums bija, kas ir un būs, par laikmetīgo mākslu, Krievijas un Latvijas savstarpējām attiecībām."

Performance tiek organizēta starptautiskās izstādes Horizontu meklējot ietvaros kā radošās laboratorijas darbs Miers. Izstāde Horizontu meklējot tiek organizēta Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīga 2014 programmas Okeāna alkas ietvaros. Izstādes uzmanības centrā ir mākslas meklējošais raksturs, kas saistīts ar mākslas būtību – tiekšanos pēc ideāla, vēlmi atrasties neizzinātajos krustpunktos.

2012. un 2013. gadā norisinās izstādes Horizontu meklējot radošās laboratorijas darbi, kuru ietvaros tiek pārbaudītas un sagatavotas mākslinieciskās idejas izstādes vajadzībām. Radošā laboratorija ir platforma īslaicīgiem mākslinieku kopprojektiem, kas izveidota, lai stimulētu dažādu mākslas nozaru ciešāku sasaisti. Šādi tiek pētīta mākslas iedarbība un rasts atbilstošs darbu eksponēšanas veids, kā arī meklēti mākslas iedarbības aspekti. Miers ir septītais un noslēdzošais laboratorijas darbs izstādes sagatavošanas procesā.

Ieeja bez maksas 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja