Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Venēcijā apskatāmas mākslinieka Ginta Gabrāna papildinātās realitātes galerijas

No 3. jūnija papildinātās realitātes lietotnes SAN SuperGalerijās, Venēcijā būs pieejami antiZombie kolekciju NFTs. Visa ietirgotā peļņa 100% apmērā tiks pārskaitīta uz Ukrainas atbalsta kriptovalūtas kontu.

Reizē ar 59. Venēcijas mākslas biennāli, mākslinieks Gints Gabrāns atklāj apskatei pasaulē pirmās papildinātās realitātes SuperGalerijas SAN Venēcijas Metatelpā, kuras ir redzamas ar GPS bāzētas, papildinātās realitātes lietotni SAN.

SAN ir unikāla, planetāra mēroga papildinātās realitātes lietotne, kas atšķirībā no citām līdzīgām aplikācijām, ir spējīga darboties ar milzīgiem, pat vairāku kilometru lieliem papildinātās realitātes objektiem. Tie redzami ar mēroga attiecību 1:1 pret reālās telpas izmēriem. Pārvietojoties ar lietotni SAN pa reālo telpu, skatītājs pārvietojas arī pa SAN papildināto realitāti tai pašā mērogā un proporcijās. 

SAN Supergalerijās ir izstādītas īpaši atlasītas mēmu antiZombie kolekcijas, balstītas vēsturiskās atsaucēs un tematiski veltītas Krievijas iebrukumam Ukrainā. Mēmes caur asprātību vēršas pret Krievijas agresiju, tās izraisīto karu un propogandas mašīnu. antiZombie kolekcijas 1., 2. un 3. būs iespējams iegādāties NFT formātā no 3.jūnija. Spiežot uz SAN SuperGalerijās eksponētajiem darbiem ar skārienekrāna palīdzību, lietotājs tiks aizvests uz OpenSea iepirkumu vietni. 100% no ietirgotās peļņas tiks pārskaitīti uz Ukrainas atbalsta kriptovalūtas kontu (Starptautiskais ziedojumu fonds Come Back Alive comebackalive.in.ua/uk).

Divas SAN SuperGalerijas atrodas Giardini dārzos – antiZombie galerija #1 virs Krievijas paviljona un Ctrl – Z galerija virs Centrālā paviljona, savukārt trešā un visplašākā – antiZombie Gallery #2 atrodas virs Arsenāla, nosedzot visu tā teritoriju. 

Atverot lietotni SAN, SuperGaleriju zonas ir redzamas no jebkuras vietas Venēcijā. Nokļūstot līdz vienai no galerijām un ieejot zonas iekšpusē, ieslēdzas konkrētā SuperGalerija ar tās ekspozīciju. Šāds darbības princips SAN metatelpai nākotnē  paver neizsmeļamas iespējas - ar dažādu lietotāju virtuālajiem īpašumiem, zemēm, telpām un tajās ievietotu visdažādāko saturu jebkurā vietā pasaulē - radot jaunu informācijas universu. 

SAN app var lejuplādēt www.san.land (App Store, Google Play).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja