Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ventspilī skatāmi Andras Otto Hvoinskas gleznotie portreti

Pirmdien, 23. maijā, plkst. 16.00 teātra nama Jūras vārti Mazajā izstāžu zālē savu personālizstādi Portreti atklās gleznotāja Andra Otto Hvoinska.

Kā vēsta izstādes nosaukums, ekspozīcijā ir iekļauti un mākslas interesentiem būs aplūkojami 13 eļļas tehnikā darināti portreti. 

"Jau sen, sen cilvēks man šķiet pats interesantākais un emocionālākais gleznu saturs. Mana glezniecība ir klasiska. Eļļas tehnika ar visām tās plašajām iespējām – absolūtais baudījums, bet abstrakcionisms, bezpriekšmetiskā māksla – tā nešķiet saistoša. Liekot krāsu pret krāsu, līniju pret laukumu, gaismu pret ēnu, vienmēr to daru, konkretizējot attēloto. Mazliet gleznoju klusās dabas, nereti ainavas, tomēr figurālā glezniecība fascinē visvairāk. Īpaši mani saista cilvēka portrets," atklāj Andra Otto Hvoinska.

Savukārt dzejniece un māksliniece Ieva Rupenheite stāsta: "Andra ir viena no dzīvespriecīgākajām Latvijas gleznotājām figurālistēm. Mākslinieces paštēls ir harmoniska sieviete, kuras ikdienā iederas gleznainas ābolu kaudzes un košzaļu zirņu pākstis, kura nevairās no laucinieciskā šarma staigāt sarkanu degunu, bet nekad nepiemirst krāsu kontrastu prieku. Turklāt, šim paštēlam piemīt neviltots pirmatklājēja izbrīns, gan dokumentējot ārējās norises, gan ļaujot ielūkoties intīmos brīžos. Kur cieši līdzās sagūlušas mīļotas muguriņas vai tumši ķirši traukā ir karstas, ne tikai vasaras simbols.

Andra Otto Hvoinska glezniecībā izmanto savu atrasto krāsu kodu, kur rimtos pelēktoņu komplektos uzmirdz kāds debesu zils cepures pušķis vai savu viridonzaļo vientulību asi izjūtošs ķeblītis. Grafiskā tēlu plastika un it kā taupīgā krāsas ieberzēšanas maniere atgādina Birutas Baumanes glezniecību, tomēr Andras darbos ir pārlaicīgs rimtums un dienišķā prieka dzirksts, kas drīzāk gleznotāju tuvina Baltās grāmatas autora mentalitātei."

Andra Otto Hvoinska absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu, 1996.gadā iegūts maģistra grāds un pabeigta izsmalcināto kolorīta meistaru Viļa Ozola un Imanta Vecozola meistardarbnīca. Izstādēs piedalās kopš 1994. gada. Ir bijušas 9 personālizstādes. 

Mākslinieces gleznas atrodas privātkolekcijās Latvijā, Vācijā, Francijā un ASV. Daudz ilustrē grāmatas un glezno lielformāta dekoratīvos gleznojumus. Divkārt piedalījusies arī Ventspils muzeja glezniecības plenērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja