Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Autechre uzstāšanos Skaņu mežā ievadīs trokšņu mūziķis Rasels Hasvels

12. novembrī nepieradinātās mūzikas festivāla Skaņu mežs noslēdzošajā koncertvakarā uzstāsies ikoniskais britu elektroniskās mūzikas duets Autechre. Dueta priekšnesumu ievadīs trokšņu mūziķis un kurators Rasels Hasvels (Russell Haswell)

Rasels Hasvels ir trokšņu mūziķis un starpdisciplinārs mākslinieks, un primāri tiek asociēts ar ap gadsimtu miju notikušās „elektroniskās mūzikas eksplozijas” radikālākajām izpausmēm, viņš darbojas arī kā kurators, kas radījis projektus tādiem festivāliem un mākslas muzejiem kā PS1/MoMa, All Tomorrows Parties, Aldeburgh Music un Thyssen-Bornemisza Art Contemporary.

Hasvels savu nozīmīgāko muzikālo ietekmju vidū min japāņu trokšņu mūzikas projektus Pain Jerk un Incapacitants, kā arī komponista Janna Ksenaka (Iannis Xenakis) elektronisko mūziku, taču šajā sarakstā klātesoša ir arī deju mūzika, piemēram, tehno meistari Roberts Huds (Robert Hood) un Džefs Milzs (Jeff Mills). Šāds ietekmju kokteilis izpaudies arī dažos no viņa nesenākajiem ierakstiem 37 Minute Workout un As Sure as Night Follows Day, kuriem var piedēvēt vēl aizvien konfrontējošu, taču ritmiskāku skanējumu. Atgriešanos pie digitāla noiza tīrākā šī žanra izpratnē iezīmēja pirms nedēļas iznākušais ieraksts PANTHER nO!se – Hasvels albumu laidis klajā pats sava jaundibinātā leibla Haswell Studio paspārnē.

Britu žurnāls The Wire Hasvela mūziku raksturo kā „liesu, ekonomisku un ārkārtīgi aizraujošu”, savukārt interneta medijs FACT Magazine nodēvējis Hasvelu kā „vienu no drosmīgākajiem un radoši nelokāmākajiem starpdisciplinārajiem māksliniekiem, kas pēdējo 20 gadu laikā ir nākuši no Lielbritānijas”.

Šī nav pirmā reize, kad Hasvels dodas tūrē kopā ar Autechre – viņa albumu In It (Immersive Live Slavage), piemēram, pilnībā sastāda ieraksti no priekšnesumiem Autechre 2010. gada tūres ietvaros. Šī nav arī pirmā reize, kad Hasvels viesojas Skaņu mežā – viņš iepriekš festivālā uzstājies gan kā solomākslinieks, gan kopā ar austriešu skaņu mākslinieku un mūziķi Florianu Hekeru (Florian Hecker).

Atgādinām, ka, pretēji sākotnēji izziņotajai informācijai, Autechre, Rasela Hasvela un dīdžeja Endija Medoksa (Andy Maddocks) koncerta daļa sāksies 22:00, nevis 20:00. Norvēģu brīvformas improvizācijas grupa Supersilent savukārt uzstāsies 17:00.

Biļetes uz festivāla noslēdzošo koncertvakaru iespējams iegādāties Biļešu Servisa kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv. To cena iepriekšpārdošanā ir EUR 15, bet pie ieejas – EUR 20.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja