Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Čello Cēsis atklās franču čellista Gaspara Klausa un Efterklang solista Kaspera Klausena duets

Nākamajā nedēļas nogalē sāksies IX Starptautiskais festivāls Čello Cēsis, kas ik gadu klausītājiem dāvā īpaši veidotas programmas, atklājot čella daudzšķautņaino skanējumu visplašākajā amplitūdā – no klasikas, līdz džezam, crossover žanram un elektronikai.

Šī gada festivālu ar rezidences laikā koncertzālē Cēsis tapušu programmu atklās duets CLAUS&CLAUSEN – franču čellists Gaspars Klauss un dāņu dziedātājs, indie popa apvienības Efterklang solists Kaspers Klausens.

Devītā festivāla Čello Cēsis atklāšana gaidāma piektdien, 22. septembrī, kad izskanēs franču čellista Gaspara Klausa (Gaspar Claus) un dziedātāja, dāņu indi popa apvienības Efterklang solista Kaspera Klausena (Casper Clausen) rezidences laikā Koncertzālē Cēsis tapusī programma Čells un balss. Claus&Clausen.

Gaspars dzimis Francijā un kļuvis pazīstams ar savu muzikālo zinātkāri, atvērtību eksperimentiem, ko izspēlē uz sava čella, bet Kaspers dzimis Dānijā un galvenokārt nodarbojas ar mūziku apvienības Efterklang sastāvā. 2015. gadā duets ierakstīja albumu Claus&Clausen, kura rezultāts bija noslēpumains muzikāls vēstījums, atrauts no mūsu laika un ārpus jebkura konkrēta mūzikas žanra robežām.

Abi mūziķi atkal ir satikušies – šoreiz festivālā Čello Cēsis. Uzsākuši muzikālos meklējumus un pavadot radošu nedēļu kopā Latvijā, festivāla atklāšanā Gaspars un Kaspers klausītājiem dāvās iespēju piedzīvot pavisam unikālas programmas pirmatskaņojumu, kurā savīsies čella skaņas un balss.

"Esam ļoti gandarīti par iespēju abiem kopā pavadīt nedēļu Koncertzālē Cēsīs, gatavojot koncertu festivālam. Es te biju kopā ar savu grupu Efterklang pirms pāris gadiem, un man šī vieta patīk. Ceru, ka koncerts būs skaists gaismas un tumsas pilns ceļojums, īsts piedzīvojums! Tā kā mūsu mūzika bieži ir balstīta uz improvizāciju, būs aizraujoši redzēt, kā tas viss risinās Cēsīs. Ir pagājis kāds laiciņš, kopš pēdējo reizi spēlējām kopā, un atgādina laiku, kad ierakstījām savu pirmo albumu Claus&Clausen – tā pirmā reize, tā pati pirmā saruna. Ceru, ka uz skatuves un koncertzālē izdosies radīt daļu no šīs drāmas un satraukuma. Gaidu ar nepacietību!" dziedātājs Kaspers Klausens.

Festivāla Čello Cēsis turpinājumā – vēl divi koncerti sestdien un svētdien.

Sestdien, 23. septembrī, festivāla lielkoncerta programmā Divi čellkoncerti diviem solistiem skanēs vērienīgi un nozīmīgi opusi divu jaunu, daudzsološu, starptautisku atzinību guvušu čellistu - Džemina Hana (Jaemin Han) un Santjago Kanjona-Valensijas (Santiago Cañón-Valencia), kā arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sniegumā. Pie diriģenta pults – Andris Poga. Programmā Dmitrija Šostakoviča Pirmais čellkoncerts un Kamila Sensānsa Pirmais čellkoncerts.

Savukārt svētdien, 24. septembrī, - multimediāls dejas uzvedums, ceļojums franču komponista Ērika Satī mūzikas pasaulē, ko vainagos baleta Parāde iestudējums, kas pirmizrādi piedzīvoja 1917. gadā Parīzē, Sergeja Djagiļeva Krievu baleta (Ballets Russes) izpildījumā. Tolaik kostīmu un scenogrāfijas autors bija Pablo Pikaso, un viņa oriģinālo skiču iedvesmā tapusi arī jaunā krāsu un formu pasaule, ko varēs baudīt Cēsīs.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas koncertzāles Cēsis kasē, Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja