Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Čikāgas piecīšu koncertā - romantika, patriotisms un humors

28. februārī koncertzālē Palladium ar programmu Vēlreiz ar draugiem uzstāsies Čikāgas piecīši – leģendārā ASV latviešu grupa, kas īsi pirms koncerta Mūzikas ierakstu Gada balvas ceremonijā tiks godināta par Mūža ieguldījumu populārajā mūzikā, vēsta Micrec pārstāvis Klāss Vāvere.Stāsta grupas negurstošais līderis Alberts Legzdiņš: "Esam ļoti pārsteigti, ka mūsu ansamblis izvirzīts šim apbalvojumam.

Tāpēc arī braucam visi pieci - lai pārliecinātos, vai tā ir patiesība… Koncertā Vēlreiz ar draugiem pirmo reizi uzstāsimies kādreizējās kino telpās, kur tēvs mani veda skatīt Tarzāna filmas, kas tika rādītas ar daudziem turpinājumiem. Kā jau piecīšu izrādē, būs romantika, patriotisms un humors."

Lai arī Padomju Latvijā viņu ieraksti netika izdoti un pirmo reizi grupa te uzstājās tikai 1989. gadā, gandrīz trīsdesmit gadus pēc dibināšanas, Čikāgas piecīši neapšaubāmi vieni no visos laikos visvairāk mīlētajiem latviešu mūziķiem. Taču piecīši ir kas daudz vairāk par kantrīmūzikas grupu un saviesīgu ballīšu izklaidētājiem. Daudzas viņu dziedātas dziesmas jau sen ir folklorizējušās, kļūstot par tautas vienotājām, smeldzes izteicējām un prieka nesējām, kas vienojušas dažādu paaudžu latviešus svešumā un Latvijā.

Lūk, kā gaidāmo koncertu ieskicē grupas ilggadīgais dalībnieks Uldis N. Streips: "Spēlēsim [to], ko publika vēlas dzirdēt. Ceram, ka mums piebiedrosies draugi, un būs jauka sadziedāšanās ar viņiem un publiku. Ceram arī pavadīt laiku ar publiku jokojot un runājot, lai vakars norit gaišā un mīlas pilnā gaisotnē. Būs laba ballīte!"

Unikālu šo koncertu dara fakts, ka aktīvu muzikālo darbību Čikāgas piecīši ir beiguši, un šoreiz kopā sanāk, lai saņemtu balvu par Mūža ieguldījumu. Uzstāšanās Palladium būs vienreizējs atskats uz kopā piedzīvoto, un sava veida pateicības žests par publikas mīlestību. Kā saka Alberts Legzdiņš: "Galvenais, ka mums būs izdevība atvadīties no tiem draugiem, no kuriem nepaspējām atvadīties iepriekšējjo reizi. Līdz tam!"

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzē un šeit: http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/6132.

Pirmās 100 biļetes nopērkamas par īpašu cenu – Ls 7. Pārējo biļešu cena – Ls 9.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja