Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Covid-19 dēļ festivāls Tallinn Music Week pārcelts uz augustu

Pēc festivāla Tallinn music week (TMW) organizatoru un partneru kopīga lēmuma nolemts atlikt pasākumu, kas bija paredzēts no 25. līdz 29. martam, sakarā ar riskiem, kas saistīti ar Covid-19 vīrusa izplatību, un ievērojot ieteikumu, ko izdevusi Igaunijas Veselības pārvalde. TMW 2020 ir pārcelts un notiks laikā no 26. līdz 30. augustā.

Pasākums Paldiski, kas tika plānots svētdien, 29.martā, Rietumu-Harju pagasta centrā, notiks kā paredzēts, bet būs orientēts uz vietējo iedzīvotāju auditoriju.

Sakarā ar to, ka epidemioloģiskā situācija strauji mainās visā pasaulē, kā arī, ņemot vērā Igaunijas Veselības pārvaldes ieteikumus, Tallinn Music Week organizatoru grupa nolēma atlikt festivālu līdz augusta beigām.

Kaut arī koronavīrusa izplatīšanās varbūtība Igaunijā nav augsta, tāda starptautiska pasākuma kā TMW organizēšana rada vairākus riska faktorus. Papildus apsvērumiem par mākslinieku, festivāla darbinieku un sabiedrības veselību lēmums tika pieņemts arī tāpēc, ka valstu un aviosabiedrību noteiktie ceļošanas ierobežojumi var rasties ļoti īsā laikā, kas var ierobežot mākslinieku un viesu ierašanos festivālā.

TMW direktore Helēna Sildna skaidro: "Lai gan pirms nedēļas mēs uzskatījām, ka, ievērojot Veselības pādomes ieteikumus, mēs joprojām varam turpināt festivālu, tagad apstākļi ir mainījušies. Mēs esam pārliecināti, ka visiem dalībniekiem augustā varam piedāvāt piepildītāku un drošāku pieredzi. Izšķirošais faktors lēmumam festivālu atlikt, pirmkārt, bija lielais starptautisko dalībnieku skaits. Mūsu komanda uzskata, ka šajā periodā mums visiem ir labāk ierobežot ceļošanu. Es esmu ārkārtīgi lepna un pateicīga mūsu komandai un partneriem - pateicoties viņu ātrajai rīcībai, empātijai un atbildības sajūtai, mēs jau šodien varam apliecināt, ka festivāls notiks tādā pašā mērogā, apjomā un kvalitātē, kā tas būtu bijis martā. Pirmo reizi festivāla vēsturē TMW notiks vasaras beigās - augustā."

Visi TMW festivālu un konferenču partneri, norises vietas un programmu kuratori ir gatavi sniegt ieguldījumu festivāla organizēšanā augustā, vienlaikus saglabājot festivāla programmas apjomu un saturu. Visi mākslinieki, kas tika pieteikti marta pasākumam, ir saņēmuši ielūgumus uz augustu, un tie, kuri nevarēs to apmeklēt, tiks aizstāti ar līdzīga profila māksliniekiem. Savu dalību festivālā augustā jau ir apstiprinājuši visi Latviju pārstāvoši mūziķi, kā arī pazīstamākie ārzemju mūziķi A Place To Bury Strangers no ASV, Shortparis no Krievijas, Luna no Ukrainas, somi Jesse Markin un Suistamon Sähkö, un vācu pianiste Kai Schumacher. Starptautiskie programmas partneri augustā ir Tamperes zāle un komanda Tampere 2026, kā arī Sevkabelas osta un festivāls Stereoleto no Sanktpēterburgas.

Grafika izmaiņas neietekmē svētdien paredzētos pasākumus Paldiski, Pakri pussalā Rietumu-Harju pagastā, kas notiks 29. martā. Pasākums ostas pilsētā ietvers koncertus baznīcās, īpašas pusdienas krodziņā Peetri Toll un apskates ekskursijas. Papildu informācija pieejama, klikšķinot šeit.

TMW 2020 festivāla pases, konferences + festivāla pases un iegādātās atsevišķās biļetes būs spēkā arī jaunajos TMW datumos augustā. Atsevišķas biļetes būs derīgas tajās pašās darba dienās (ceturtdien, piektdien, sestdien) tajās pašās norises vietās.

Atjauninātā mūzikas programma un konferences dalībnieki tiks paziņoti 30. martā. Atgriezt vai apmainīt iegādātās biļetes varēs laikā no 1. līdz 12. aprīlim. Papildu informācija un instrukcijas par biļešu atgriešanu un apmaiņu tiks paziņota 30. martā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja