Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kautkaili izziņo koncertu Palladium un izdod dziesmas Personas kods videoklipu

Nostalģiskā popgrupa Kautkaili aicina uz koncertu koncertzālē Palladium 2025. gada 29. janvārī, informēja grupas pārstāve Guna Zučika.

Grupas soliste un dziesmu autore Kristīne Pāže stāsta: "Bija ārkārtīgi saviļņojoši sastapt klausītājus un piedzīvot izpārdotus mūsu debijas albuma Personas kods koncertus Rīgā, Līgatnē un Liepājā. Cilvēku atsaucība mūs iedvesmoja idejai par lielāku notikumu - koncertzālē Palladium.” 

Šis būs līdz šim vērienīgākais Kautkaili koncerts, uz kuru aicināti gan tie, kuri grupas mūzikālo “personas kodu” jau ir iepazinuši, gan arvien jaunu un dziļu iespaidu meklētāji. 

Pērnā gada novembrī grupa laida klajā savu debijas albumu Personas kods, kas ieguvis Zelta mikrofona nomināciju kategorijā Gada popmūzikas albums. Līdz ar koncerta izziņošanu, grupa nodod saviem klausītājiem albuma tituldziesmas Personas kods video, kurā izmantoti materiāli gan no Kautkaili mēģinājumiem, koncertiem un aizkulisēm, gan no pērn tapušā albuma ierakstu sesijām. Video materiālus fiksējuši grupas dalībnieks Krists Krūskops un grupas draugi Anastasija Petuhova un Artūrs Rudavs. 

“Vēlējāmies Personas koda stāstu izstāstīt caur vizuāliem, dzīva koncerta un aizkulisēs pieredzētiem mirkļiem, tā paspilgtinot dziesmas lirisko domu. Dziesma vēsta par cilvēka mantotajām un dzīvē gūtajām personības šķautnēm, iekodētajām uzvedības iezīmēm, kas mūs katru padara par unikālu sava personas koda nesēju,” par dziesmu un tās video stāsta Kristīne. 

Kautkaili veido mūziķi Kristīne Pāže, Didzis Bardo un Krists Krūskops. Grupa mūzikā sakausē latviešu 90. gadu alternatīvo popmūziku un pasaulīgu soulmūziku, taču tās dimants ir dziedātāja un dziesmu autore Kristīne, kuras samtainā balss un inteliģentās melodijas ieved vēl neiepazītā jūtu pasaulē. 2023. gada rudenī izdotā dziesma Ļauj man iekarojusi Latvijas radiostaciju viļņus, ieguvusi Zelta mikrofona Gada dziesmas nomināciju un šī gada sākumā noritējušās Muzikālās bankas skatītāju balsojumā ieguva 7. vietu.

Biļetes uz koncertu pieejamas visās Biļešu servisa kasēs un internetā: https://bit.ly/kautkaili-palladium 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gors izsludina izstāžu projektu konkursu 2025. gadam

Latgales vēstniecība Gors izsludina izstāžu projektu konkursu Gors Mākslas galerijā 2025.gadā skatāmajām izstādēm. Projektu konkursā aicināti piedalīties gan mākslinieki, gan izstāžu kuratori vizuālās...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja