Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Koru Karos 3 uzvar Rēzeknes Zaļo pakalnu koris

28. aprīlī, kanāla TV3 tiešraidē tika noskaidroti dziesmotās sacensības Koru Kari 3 uzvarētāji. Pēc skatītāju un žūrijas balsojuma deviņu nedēļu ilgušajā projektā uzvarēja Rēzeknes Zaļo pakalnu koris, par kuru tika saņemtas 88011 balsis. Godpilno otro vietu ieguva Cēsu Karmīna karoga koris.

Koru Kari 3 lielo finālu atklāja dziedātāja Laima Vaikule ar dziesmu Vienā laivā. "Es gribu novēlēt visiem, kas stāv uz šīs skatuves – lai šie Koru Kari būtu lielākais karš jūsu dzīvē," novēlēja L. Vaikule. Viņa pievienojās abiem šī vakara žūrijas pārstāvjiem – Koru karu 2 sezonas uzvarētājai, dziedātājai Ievai Kerēvicai un studentu jauktā kora Aura dibinātājam, kordiriģentam Edgaram Vītolam.

Pirmie uz skatuves kāpa Rēzeknes Zaļo pakalnu koris un Normunds Zušs. Tā kā koriem fināla reizē pirmajā dziesmu aplī bija brīva izvēle, tad latgalieši bija izvēlējušies dziesmu, kas neatstāj vienaldzīgu nevienu – tautas dziesma Pī dīveņa gari goldi, kā otro koris bija izpildīja lustīgo dziesmu Svētais grāls, bet kā noslēdzošais skaņdarbs izskanēja Senā dziesma.

Savukārt Cēsu Karmīna karoga koris savam pirmajam fināla uznācienam bija izvēlējies dziesmu, kas ne vien atbilst kora būtībai, bet arī noskaņas ziņā varētu būt pasākuma noslēguma himna - Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes dziesma no izrādes Mistērija par Sapni un Mīlestību, kas tā arī saucas – Sapnis un mīlestība. Nākamā dziesma bija Elēģija, bet trešā apļa dziesma - Ziemeļmeita.

Abi kori no žūrijas par visu trīs dziesmu izpildījumu ieguva vienādu punktu skaitu – 90, tāpēc dziesmotās sacensības uzvarētāju noteica skatītāji. Ar 88011 balsīm uzvaru un 10 000 eiro naudas balvu, kas dos iespēju īstenot labdarības mērķi, ieguva N. Zušs un Rēzeknes Zaļo pakalnu koris. Godpilnajā otrajā vietā palika Marts Kristians Kalniņš un Cēsu Karmīna karoga koris.

Uzvarētāju koris saņēma ne vien naudas balvu, bet arī iespēju piedalīties Pasaules koru olimpiādē. "Pasaules koru olimpiāde Rīgā būs neatkārtojama pieredze tās dalībniekiem. Rīgā ieradīsies ļoti spēcīgi šovu kori no visas pasaules, tāpēc īpaši priecājamies, ka dāvanu – dalību Pasaules koru olimpiādē - iegūst koris, kas ar saviem priekšnesumiem ir izpelnījies profesionāļu un Latvijas skatītāju simpātijas," Rēzeknes Zaļo pakalnu kori sveica nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja