Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

LNSO vasarnīcā Ventspilī bērniem un jauniešiem izveidota īpaša programma

No 19. līdz 21. augustam Ventspils koncertzālē Latvija norisināsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mūzikas festivāls LNSO vasarnīca 2022. Festivāla rīkotāji kā jau katru gadu parūpējušies arī par īpašu programmu bērniem un jauniešiem.

Sestdien, 20. augustā, plkst. 16.00 pusaudži aicināti uz laikmetīgās dejas izrādi Tīklā (12+), kura stāsta par diviem jauniešiem, kas neatlaidīgi cenšas iegūt popularitāti sociālajos tīklos. Izrādi veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, komponists Rihards Zaļupe un māksliniece Līga Zepa.

Mazākie klausītāji sestdien aicināti uz meistarklasi kopā ar komponisti un dziesminieci Laumu Kazaku, savukārt svētdien, 21. augustā, plkst. 15.00 – uz muzikālo pasaku Kaķpēdiņu skola (5+) pēc Herberta Dorbes pasakas motīviem.

Liene Grava stāsta, ka Tīklā apskata to, cik caurspīdīgs reizēm mēdz būt mūsu sociālo tīklu saturs: "Izrāde stāsta par sociālo tīklu ietekmi uz jauniešu dzīvi. Galvenie varoņi mēģina saprast, kā tajos iegūt popularitāti. Pašiem viņiem tas īsti neizdodas, un viņi satiek kādu izrādes tēlu, kas viņus ievada šajā aizraujošajā pasaulē. Taču "jaunais draugs" piedāvā viņiem dažādus izaicinājumus, kas nereti izrādās ļoti bīstami. Izrāde aplūko, cik enerģijas mēs patērējam un kam esam gatavi iet cauri, lai saņemtu pēc iespējas vairāk "patīk" savai bildei vai video. Dažkārt diemžēl pat riskējot ar dzīvību."

Izrādē paredzēta jauniešiem no 12 gadu vecuma, tajā piedalās klarnetists Guntis Kuzma, čelliste Dace Zālīte-Zilberte, sitaminstrumentālisti Rihards Zaļupe un Mikus Bāliņš, pianiste Līga Kārkliņa, kā arī dejotāji Alise Bokaldere, Ģirts Bisenieks un Artūrs Nīgalis.

Savukārt mazākajiem klausītājiem no piecu gadu vecuma režisors Edgars Niklasons radījis muzikālo pasaku Kaķpēdiņu skola, par pamatu ņemot ventspilnieka Herberta Dorbes 1971. gadā sarakstīto stāstu Tas notika Kaķpēdiņu bulvārī. Pasakā varēs satikt Kaķuskolas direktoru Kaķanagu un skolas revidentu Ūsaini, tītaru Buldurjāni un āzi Spicbārdi, kā arī pēc nedarbiem alkstošus kaķēnus, kas sāk iepazīt Kaķuskolas gaiteņus. Nebēdnīgā piedzīvojumā mazākos festivāla Vasarnīca klausītājus vedīs aktieris Artūrs Putniņš un LNSO mūziķi Kaspars Majors, Arvīds Zvagulis, Oskars Bokanovs un Edgars Saksons. Muzikālā pasaka ar panākumiem pirmo reizi izskanējusi pērn, kad festivāls LNSO vasarnīca norisinājās Latgales vēstniecībā Gors.

LNSO vasarnīca ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vasaras festivāls, kurā satiekas akadēmiskās un neakadēmiskās mūzikas stihijas. Festivāla galvenā iecere ir doties prom no galvaspilsētas tuvāk Latvijas reģionālo koncertzāļu klausītājiem. Vasarnīca iepriekš skatītājus priecējusi gan Cēsīs, gan Rēzeknē, bet astotajā norises gadā tā atgriežas Ventspilī, kur festivāls norisinājās arī 2020. gadā. LNSO vasarnīca ir festivāls ģimenei un draugiem, LNSO pastāvīgajiem klausītājiem un visiem, kas gatavi izbaudīt skaistu, tajā pašā laikā neparastu un izmeklētu muzikālo programmu.

Šogad notikuma īpašie viesi ir kanādiešu operdīva Emīlija D’Andželo, pianists Andrejs Korobeiņikovs un par popmūzikas princi dēvētais Šons Nikolass Sevidžs. Koncertus diriģē Andris Poga, Guntis Kuzma un Ainārs Rubiķis.

Festivāla LNSO vasarnīca vakara koncertu laikā koncertzālē notiks iesaistošās mūzikas studijas Orff bezmaksas nodarbības bērniem. Pasniedzēja Rebeka Busule parūpēsies par mazākajiem ģimenes locekļiem, ļaujot vecākiem mierīgi baudīt koncertu.

Pilna festivāla programma atrodama šeit: https://www.lnso.lv/vasarnica.

Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un internetveikalā https://www.bilesuparadize.lv/lv/custompage/3084.

Aktuālajiem LNSO notikumiem aicinām sekot LNSO mājaslapā https://www.lnso.lv/ un orķestra Facebook lapā https://www.facebook.com/LNSO.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja