Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pārdotās līgavas šarms. Provinces vide tiek uzspridzināta ar cirka enerģiju

Bavārijas Valsts operā Minhenē tapis čehu klasiķa Bedržiha Smetanas komiskās operas Pārdotā līgava jauniestudējums, kuru veidojis čehu diriģents Tomašs Hanuss un vācu režisors Dāvids Bešs

Svētdien, 6. janvārī, plkst. 19 (pēc Latvijas laika) Pārdotā līgava tiešraidē no Minhenes būs skatāma teātra mājaslapā staatsoper.tv – šī ir lieliska iespēja iepazīt operu, kas ārpus Čehijas tiek uzvesta diezgan reti.

Minhenē Pārdotā līgava skan vācu valodā. "Par spīti tam, ka dziedam vācu valodā, tā joprojām ir čehu mūzika, ļoti skaista un labi saprotama visiem klausītājiem," apgalvo titullomas atveidotāja itāļu soprāns Selēne Dzaneti. Viņas mīļoto puisi tēlo slovāku tenors Pavols Bresliks. Ciema precinieku spēlē austriešu bass Ginters Groisbeks.

1866. gadā pirmatskaņotā opera vēsta par mīlas peripetijām, kas ir saistītas ar kāda Čehijas ciemata zemnieku meitas Maženkas izprecināšanu. Drūmas un ironiskas skatuviskās dzejas meistars režisors Dāvids Bešs ir radījis kolorītu, mūsdienīgu, humora caurstrāvotu izrādi. Teatralizēto provinces vidi viņš uzspridzina ar cirka enerģiju.

Dāvidu Bešu iedvesmojusi Pārdotās līgavas žanriskā un muzikālā daudzveidība: operā ir jūtami folkmūzikas un operetes motīvi, komiskums, melanholija, smeldze, delikātums un skarbums. "Reti gadās vienā darbā ieraudzīt visas šīs šķautnes, tāpēc uzskatu Pārdoto līgavu par gandrīz ideālu operu," piebilst režisors.

Maestro Tomašs Hanuss pievērš uzmanību Smetanas partitūras kontrastiem, vieglumam un asprātībai. Operā viņš aicina saklausīt muzikālās komēdijas, simfoniskās mūzikas un vēlīnā romantisma elementus.      

Pārdotā līgava Minhenē skanēs 3. un 6. janvārī, kā arī 19. un 22. jūlijā.

Informācija: www.staatsoper.de

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja