Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Satellites LV izdos albumos neiekļauto dziesmu izlasi Ego uguņo

Rokgrupa Satellites LV 14. septembrī laidīs klajā albumu Ego uguņo, kurā iekļautas pēdējā gadu desmitā (2007-2017) tapušas dziesmas, kas nav iekļautas albumos, informēja grupas pārstāve Sabīne Brice.

Jaunajā albumā iekļautās dziesmas ieskaņotas gan albuma Pagrīdē (2012), gan albumu Vadu un Bezvadu radošo sesiju laikā.

Albumā iekļauta arī grupas Baložu pilni pagalmi dziesmas Cilvēks tik uz pus kaverversija, kas ir vienīgā, kas izdota kompaktdiska formātā izlasē Brāļi un māsas, kā arī grupas Aurora dziesmas Festišists kaverversija, kas iepriekš kā b-puse izdota vinilplatē. Albumā iekļauta arī 2015. gadā tapusī dziesma Barbari, kā arī Valmieras elektroniskās mūzikas dueta Kasetes 2012. gada no jauna nomāsterētais remikss dziesmai Pievienojies!. Platē iekļauts arī 2008. gadā tapušais kopdarbs - dziesma Vienā pārī ar pašmāju grupu Tribes Of The City (skaņu režisors Gatis Zaķis), kā arī Vadu albumā neiekļautā dziesma Vēlos, lai tu zini, kas 2007. gadā ieskaņota Rīgā ar skaņu inženieri Armandu Treilihu. Albumā būs atrodama arī 2007. gada "atgriešanās singla" - Dienas gaismas detaļas oriģinālversija.

"Muzikāli šā mazalbuma materiāls ir otreizēji pārstrādāti pēdējos gados radīti motīvi, nepabeigtu dziesmu skiču jaunas versijas," komentē grupas mūziķi. "Šur tur jūtamas jahtroka ietekmes, šur tur diskopanks un Āfrikas ritmi, bet kopumā esam pieturējušies pie satelītu rokraksta," stāsta mūziķi.

Dziesmas, izņemot Barbari un Pievienojies, ierakstītas Lomika (Ģirta Laumaņa) Hodila studijā Valmierā 2013. gada pavasarī, taču pēc ilgāka pārtraukuma, to mikss pabeigts tikai tagad. Savukārt dziesma Barbari, kas tapusi 2015. gada rudenī, ieskaņota kopā ar Arni Račinski Rīgā.

"Dziesma Barbari - katrā no mums (no grieķu valodas - barbaros) ir par to cik bīstams var kļūt cilvēks, ja viņā tiek atmodināts kāds pirmatnējs spēks. Kā rāda vēsture, pat viscivilizētākās sabiedrības var kļūt barbariskas un bīstamas, ja ar tām manipulē," dziesmas vēstījumu komentē Jānis Žilde. Skaņdarbā saksofonu iespēlējis viens no jaunās paudzes spilgtākajiem džeza mūziķiem Toms Rudzinskis.

Savukārt dziesmā Mūsu ego uguņo, kas ir cilvēku savstarpējo attiecību vērojums, kā viesmākslinieks piedalās Rīgas Bigbenda vadītājs, saksofonists Kārlis Vanags. Dziesmai tapis arī teksta video.

Albums no 14. septembra būs pieejams visos mūzikas straumēšanas servisos, kā arī kompaktdiska formātā ierobežotā tirāžā.

Satellites LV ir: Toms Ostrovskis, Mareks Ameriks, Edgars Žilde, Jānis Žilde, Ervings Znotiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja