Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 30. marts
Nanija, Ilgmārs

Saules kalpu tūre noslēdzas Fontaine Palace

Pagājušā gada izskaņā Latvijas smagā metāla grupa Deodium klausītājus iepazīstināja ar savu debijas albumu Saules kalpi. Mini albums nu jau ir guvis plašu atzinību, un Deodium aicina uz tūres pēdējo koncertu, kas 26.janvārī notiks Fontaine Palace.

Saules kalpi ir stāsts, kas sastāv no sešām dziesmām latviešu valodā un vēsta par Ceļinieka cīņu ar Raganu. Par saturu nu jau ir radušās daudzas diskusijas, taču grupa uzskata, ka aiz daudzajām metaforām katrs var atrast savu personīgo sāpi jeb "Raganu", pret ko "Ceļiniekam" jeb paša morālei būtu jācīnās. To Deodium puiši atstāj klausītāja ziņā.

Vienā no recenzijām, kas publicēta karametals.lv, par albumu teikts: "Saules kalpiem piemīt reti sastopama saturiskā kvalitāte, kura ar savu jaudu klausītāja uztverē paceļ vēl augstāk muzikālo veikumu (..) Iedomājieties, ka vienā organiski saderīgā naratīvā saausts kopā Tolkīns ar Krugmanu un Stiglicu, Nībelungu gredzens un Beovulfs ar ekonomikas analīzēm no Jāņa Ošleja, vai Pumpura Lāčplēsis ar Marksa Kapitālu!"

Deodium paši to definē kā stāstu par mūsdienu sabiedrības degradāciju — caur mītisku radījumu un episku notikumu prizmu.

Grupa ir pieteikta Latvijas metal mūzikas gada balvas 2012 nominācijām, kā arī ir apstiprinājusi dalību pašā Gada balvas koncertā līdzās Frailty, Sanctimony, Wagars u.c.

Saules kalpu tūres laikā ir jau aizvadīti koncerti Jelgavā un Rīgā, tāpēc 26. janvārī visi interesenti ir aicināti uz Fontaine Palace (Liepāja, Dzirnavu iela 4), kur notiks pagaidām pēdējais tūres koncerts. Līdzās Deodium spēlēs arī grupa SinHeresY - itāļu simfoniskā smagā metāla grupa, kas pilnu sastāvu nokomplektēja 2010. gadā ar interesantu divu - sievietes un vīrieša - vokālu salikumu. 2011. gada oktobrī grupa ierakstīja minialbumu The Spider and the Butterfly (Zirneklis un Taurenis) un gandrīz uzreiz parakstīja līgumu ar Revalve Records. EP iznāca tā paša gada 14. decembrī, un itāļu Metal Maniac žurnāls to atzina par mēneša labāko demoierakstu. Pagājušā gada janvārī grupa pievienojās K2 Music Management, ar kura palīdzību noorganizējusi Baltijas tūri Rīgā, Klaipēdā un Liepājā. Grupa ietekmējas no tādiem māksliniekiem kā System of a Down, Children of Bodom, Symphony X, Nightwish, Edenbridge, Sirenia, Delain, Within Temptation u.c.

Koncerta sākums paredzēts plkst.22, uz kuru interesentiem ir lūgts ierasties laikus. Ieeja - bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja