Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Skaņu mežā uzstāsies elektroniskās mūzikas ikona Squarepusher

2. oktobrī nepieradinātās mūzikas festivāla Skaņu mežs 2015 ietvaros koncertzālē Palladium uzstāsies hrestomātiskais elektroniskās mūzikas producents Squarepusher, īstajā vārdā Toms Dženkinsons, informēja pasākuma organizatori.

Kad 1990. gadu vidū Šefīldas izdevniecība Warp Records izmainīja muzikālo ainavu un reiva scēnu ar līdz tam nedzirdētu indie un elektroniskās mūzikas sajaukumu, Squarepusher bija viens no trim izdevniecības "vaļiem", līdzās Aphex Twin un duetam Autechre. Viņš ir pirmais no ievērojamās trijotnes, kas uzstājas Baltijā.

Kamēr Warp klasisko IDM jeb inteliģentās deju mūzikas skaņu vairāk pārstāvēja Autechre un Aphex Twin, kuri vismaz sākotnēji komponēja sirreālas un draudīgas ambientas ainavas, tikmēr Squarepusher specializējās agresīvu un lauztu breakbeat un drum'n'bass ritmu mutācijās, bieži talkā ņemot arī ģitāru un basģitāru. Viņa muzicēšanu allaž raksturojusi virtuozi un ekscentriski jaunu muzicēšanas rīku un paņēmienu meklējumi. Squarepusher sākotnējā ideja bija papildināt drum'n'bass ritmus ar ko tumšu, kas viņam izdevās, ritmus laužot un atjaucot ar acid tehno un džeza griezīgumu. Mūziķis sevi pieteica ar trim albumiem – Feed Me Weird Things, Hard Normal Daddy un Music is a Rotted One Note, kas visi izpelnījās viennozīmīgi augstus kritiķu un publikas vērtējumus. Kopumā zem Squarepusher vārda viņš izdevis četrpadsmit albumu, to skaitā arī 2015. gadā publicēto Damogen Furies.

Squarepusher nesenā intervijā interneta mūzikas izdevumam The Quietus atklājis, ka divi no viņa skaņdarbiem jaunākajā albumā - Baltang Ort un Baltang Arg - ir atsauce uz Latviju un Baltiju: "...vasarā es tur (Latvijā) dzīvoju, programmēju un rakstīju... Baltijas krasts ir viena no manām mīļākajām vietām pasaulē. Skaņdarbi principā ir dusmīga mūzika par Baltiju." Dženkinsons intervijā arī piebildis, ka liela daļa mūzikas no jaunā albuma savos pamatos ir tapusi Latvijā.

Mūziķa priekšnesums festivālā Skaņu mežs 2015 notiks 2. oktobrī koncertzālē Palladium. Biļetes uz festivālu iespējams iegādāties Biļešu Servisa kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv. Abonements uz visām trim festivāla dienām maksā 30 eiro un ir nopērkams tikai iepriekšpārdošanā, savukārt biļešu sākotnējā cena uz koncertvakariem iepriekšpārdošanā ir sekojoša: 2. oktobris – 20 eiro, 9. oktobris – 15 eiro; 10. oktobris – 15 eiro.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja