Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Skaņu mežā uzstāsies mūzikas producente Jlin

Piektdien, 13. oktobrī nepieradinātās mūzikas festivāla Skaņu mežs ietvaros mūzikas namā Daile uzstāsies ritmiskās mūzikas producente Jlin no Indianas, kuru medijs The Guardian nodēvējis par „zvaigzni, kas virza uz priekšu footwork žanra attīstību”, informēja festivāla pārstāvis Rihards T. Endriksons.

Footwork ir Čikāgā dzimis ielu dejas stils, un tam līdzās attīstījusies deju mūzikas forma, kas apvieno geto hausa un tehno ietekmes ar ātriem, pulsējošiem juke ritmiem, dziļiem basiem un sempliem, kas atkārtojas ar pārspīlētu intensitāti.

Indianā dzimusī producente Jlin šajā deju mūzikas formā ieviesusi skaudrību, graciozu jaudu un minimālismu, ko tēlaini var salīdzināt ar brutālisma arhitektūru, un viņas debijas albums Dark Energy ieņēmis 1. vietu žurnāla The Wire 2015. gada labāko mūzikas ierakstu sarakstā.

Jlin, īstajā vārdā Džerilina Patona (Jerrilynn Patton), sāka radīt mūziku 2008. gadā, un viņas agrīnie atbalstītāji bijuši footwork pionieri R.P. Boo un nesen aizsaulē aizgājušais DJ Rashad. Vēl pirms gada viņa strādāja uzņēmuma U.S. Steel tērauda rūpnīcā, taču tagad no šī darba ir aizgājusi, lai pilnībā pievērstos mūzikai.

2014. gadā viņas skaņdarbu Erotic Heat kā pavadījumu savai skatei izvēlējies ASV dzimušais modes dizaineris Riks Ouvenss (Rick Owens), kas līdzīgā veidā palīdzējis sekmēt arī pērnā gada Skaņu meža viesa Zebra Katz karjeru. Šī gada beigās Ouvenss ar Jlin plāno sadarboties otrreiz.   

„Es vēlos pārsteigt klausītāju tikpat ļoti, cik es vēlos pārsteigt sevi,” savu radošo procesu raksturo Patona. „Man patīk, ja mana mūzika klausītājam nāk pāri kā viesuļvērta – bez pieteikšanās un iesildīšanās,” viņa piebilst.

2017. gadā Jlin atgriezusies ar brīžiem vēl dobjāku, taču arī muzikālu elementu ziņā skaudrāku skanējumu, kas šoreiz papildināts arī ar Shackleton vai Muslimgauze cienīgiem perkusiju sempliem. Martā iznākušo albumu Black Origami medijs Pitchfork novērtējis ar 8.8 un apveltījis ar titulu best new music

Ierakstā kā viesmākslinieki piedalās tādi mūziķi kā Viljams Basinskis (William Basinski) un Holija Herndone (Holly Herndon).

Biļetes uz festivālu iespējams iegādāties Biļešu Servisa kasēs, kā arī internetā. Abonements uz divām festivāla dienām pagaidām maksā 20 EUR un ir nopērkams tikai iepriekšpārdošanā, savukārt biļešu sākotnējās cenas uz koncertvakariem iepriekšpārdošanā ir šādas: 13. oktobris – 15 EUR, 14. oktobris – 15 EUR.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja