Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zelta mikrofona ceremonija tiks veltīta Ukrainas atbalstam

Izrādot atbalstu Ukrainai, 26. februārī paredzētā mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons svinīgā ceremonija tiks aizvadīta, apliecinot solidarizēšanos ar ukraiņu tautu.

Pasākuma organizatori aicinās skatītājus atbalstīt Ziedot.lv projektu Ukrainas cilvēkiem, tiešraidē informējot par ziedojumu tālruņa numuru, Ukrainas karoga krāsas tiks izmantotas arī grafiskajā noformējumā, kā arī pašmāju mūziķi vienosies kopīgā dziesmā, ar savu balsi paužot, ka domās ir kopā ar Ukrainu.

Ceremonija būs skatāma plkst. 20.40 tiešraidē kanālā TV3 un nākamās paaudzes televīzijā Go3.

"Ņemot vērā notikumus Ukrainā, mēs apsvērām domu pasākumu atcelt, tomēr nolēmām, ka pareizāk būs darīt to, ko mūziķi vienmēr ir pratuši vislabāk – caur mūziku mierināt, spēcināt, saviļņot, iedvesmot. Mūzikai ir milzīgs spēks. Šo spēku mēs gribam nodot ukraiņu tautai, vēlot izturību šai grūtajā un neziņas pilnajā laikā. Laikā, kad ne tikai Ukrainā valda neziņa un bailes, mēs katrs varam atbalstīt gan morāli, gan arī materiāli," par ceremoniju stāsta producente Elita Mīlgrāve.

"Šobrīd mēs visi esam situācijā, kādā līdz pēdējam brīdim neticējām, ka nonāksim. Tas, kas šobrīd notiek Ukrainā ir prātam neaptverami, šausmīgi un biedējoši. Mēs, TV3, esam domās un sirdīs ar ukraiņu tautu, mēs apzināmies, ka viņi cīnās ne vien par sevi, bet arī par mums. Tas, ko mēs varam darīt, ir vienoties kopīgā mērķī un palīdzēt Ukraiņu tautai, kā ik katrs no mums spēj. Šajā brīdī ikkatrs atbalsts Ukrainai ir svarīgs. Kopā ar Zelta mikrofona organizatoriem esam vienojušies, ka šī Zelta mikrofona ceremonija tiks veltīta Ukrainas tautai un tās laikā tiks vākti ziedojumi viņu atbalstam, kāds ir nepieciešams. Mēs katrs varam palīdzēt, dot savu ieguldījumu, cik vien ir mūsu spēkos. Mēs TV3 esam un būsim kopā ar Ukrainu," apgalvo TV3 programmu direktore Elīna Jēkabsone.

Ceremonijas filmēšana arī šogad norisināsies Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma Mediju centrā, kur balvu sadalīšanā uzstāsies dažādu žanru un stilu nominētie un aktuālie mākslinieki – Prāta vētra, DAGAMBA un Rīgas doma kora skolas zēnu koris, Rīgas modes un Sestā jūdze, Rick Feds. Ar televīzijas pirmatskaņojumu uzstāsies Dons un Jānis Šipkēvics kopā ar Aminatu, The Sound Poets ar dziesmu Pie vienas uguns, grupa Banda Banda ar pirmatskaņojumu dziesmai Svars. Uz skatuves kāps arī debitante Būū kopā ar MUUD un Edavārdiem un šova X Faktors uzvarētāja Grēta Grantiņa. Vakara izskaņā uzstāsies Latvijas vecākā koncertējošā grupa Eolika, kas ceremonijā saņems balvu par mūža ieguldījumu. Pirmo reizi uz Zelta mikrofons skatuves uzstāsies viesmākslinieks, kurš nupat saņemot vairākas balvas triumfēja Igaunijas Zelta mikrofons ceremonijā – NOEP ar dziesmu Head out of the water.

Kā ziņots iepriekš, šogad jau 26. reizi 20 kategorijās tiks pasniegtas Mūzikas ierakstu gada balvas labākajiem pērnā gada mūzikas ierakstiem. Šogad balvai iesniegti vairāk nekā 500 pieteikumi: 165 albumi; 37 debijas albumi; 149 dziesmas; 134 videoklipi; 20 koncertieraksti video un 22 albumu dizaini.

Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons apbalvošanas ceremonija būs skatāma jau 26. februārī plkst. 20.40 kanālā TV3, vietnē TV3 Play jau no plkst. 20.00 vai arī nākamās paaudzes televīzijā Go3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja