Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zelta mikrofonu par gada albumu saņem Instrumenti, gada dziesmas autori - Dons un Ozols

Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta Mikrofons 2019 kategorijā Albums saņēmusi grupa Instrumenti, savukārt kategorijā "Dziesma" balva piešķirta Donam un Ozolam par singlu Salauzta sirds, aģentūru LETA informēja balvas rīkotāju pārstāve Ilze Pleša.

Grupa Instrumenti par savu ierakstu Atkala saņēma balvu arī kategorijā Popmūzikas albums, savukārt Dons un Ozols apbalvoti arī kategorijā Radio hits. Tāpat repera Ozola albums Neona pilsēta saņēmis labākā hiphop mūzikas albuma titulu.

Godalgas par gada videoklipu dziesmai Ogles un koncertieraksta video Skārda bungu tūre. Koncerts Mežaparkā saņēma grupa Prāta vētra, bet iedzīvotāju balsojumā "Origo Zelta dziesmas" lauri tika dziesmai Zemes stunda, ko izpilda reperis Ansis kopā ar Kristīni Pāži.

Evija Vēbere par savu albumu Sirdsbūt saņēma balvu kategorijā Alternatīvās vai indie mūzikas albums, savukārt par aizvadītā gada roka vai metāla mūzikas albumu atzīts grupas Velns viņu zin ieraksts Posts.

Balvas par mūža ieguldījumu laureāts Mārtiņš Brauns arī saņēma balvu kopā ar Latvijas Radio kori un Sigvardu Kļavu par albumu Mārtiņš Brauns. Daugava kategorijā "Akadēmiskās mūzikas albums, savukārt aizvadītā gada debijas balva piešķirta grupai Polifauna par albumu You Look Like a Lost Soul.

Šlāgera vai kantrī mūzikas kategorijā balvu ieguva grupa Crazy Dolls par albumu No visa galva griežas, instrumentālās vai starpžanru mūzikas kategorijā par labāko atzīts dažādu izpildītāju kopīgais albums The Pagan King, bet džeza, blūza vai soul mūzikas kategorijā balva piešķirta apvienībai Auziņš. Čudars. Arutyunyan par ierakstu Baltic.

Tikmēr grupa Tautumeitas par savu debijas albumu saņēmusi balvu tautas vai pasaules mūzikas kategorijā, savukārt par labāko elektroniskās vai deju mūzikas albumu atzīts grupas Brimstone minialbums Eight.

Tāpat Zelta mikrofonu kategorijā "Mūzikas albums bērniem" saņēma 12 Latvijas bērnu vokālo ansambļu, Robertas Kumsāres, Eremija Sējāna, Andra Sējāna kopīgais ieraksts Vilkam tāda dvēselīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja