Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aicina pieteikties astotajai dziesmu rakstīšanas nometnei RIGaLIVE

Savu dalību pieteikt Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksports organizētajā dziesmu rakstīšanas nometnē RIGaLIVE #8 aicināti mūzikas autori, dziesmu tekstu autori, izpildītāji un dziesmu producenti. Nometne norisināsies Rīgā no 7. līdz 9. novembrim, informēja www.musiclatvia.lv pārstāve Agnese Cimuška-Rekke.

RIGaLIVE ir mūzikas rakstīšanas nometne ar mērķi tās dalībniekiem, radoši strādājot komandās, radīt potenciālus radiohitus.

Nometne norisinās trīs dienas. Tās pirmā diena tiek atvēlēta lekcijām un meistarklasēm, kas tiek rīkotas sadarbībā ar nozares profesionāļiem, savukārt otrajā un trešajā dienā notiek darbs pie dziesmu izveides.

Dalībnieki katrā no radošajām dziesmu rakstīšanas dienām tiek sadalīti grupās, kas veidojas no trīs cilvēkiem – mūzikas autora, izpildītāja un producenta. Pēc tam katra grupa astoņas stundas strādā pie jaunas dziesmas izveides, ierakstot tās demo versiju.

Katras dienas noslēgumā jaunās dziesmas vērtē eksperti – pieredzes bagāti starptautiskās un vietējās mūzikas industrijas profesionāļi.

RIGaLIVE #8 norises plāns:

7.11. – iepazīšanās ar dalībniekiem un meistarklases;

8.11. – dziesmu rakstīšanas sesija; klausīšanās un vērtēšana;

9.11. – dziesmu rakstīšanas sesija; klausīšanās un vērtēšana.


"Man dziesmu rakstīšana komandā ir liels izaicinājums, bet tad, kad tas izdodas, protams, ka rezultāts ir spēcīgāks, nekā rakstot vienam. Tieši tā bija ar Kur ir mana cilts – kā es izdomāju piedziedājumu, sapratu, ka, jā – šis ir zelts, bliežam "tribal" popdziesmu! Ļoti rekomendēju vientuļajiem songwriteriem pamēģināt strādāt komandā," Pieredzē par dalību nometnē dalās mūziķe BŪŪ.

Par savu dalību nometnē stāsta mūziķe Katrīna Dimanta: "Galvenais, dodoties uz šādu pasākumu, ir iet ar atvērtu prātu, ar vēlmi sadarboties, darboties, ar vēlmi iemācīties, iemācīt kaut ko, iepazīties, tīkloties, uzzināt ko vairāk par to, kāds ir šis dziesmu rakstīšanas moments. Es ieteiktu piedalīties šajā nometnē, jo tas palīdz attīstīties, augt un uzzināt, kā ir strādāt ar citiem māksliniekiem, kā ir strādāt, ja ir noteikts laika limits."

Lai pieteiktu savu dalību nometnei, līdz 10. oktobrim jāaizpilda pieteikuma anketa. Uzņemtie dalībnieki tiks izziņoti līdz oktobra beigām.

Dalības maksa - 100 eiro. Pieteikties nometnei var šeit.

Daļu no iepriekšējās nometnēs paveiktā iespējams noklausīties  RIGaLIVE Spotify pleilistē

Vairāk - www.musiclatvia.lv un [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja