Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Alanisa Morisete izdod jaunu albumu un svin savas leģendārās plates 25 gadu jubileju

Piektdien, 31. jūlijā, kanādiešu dziesminiece, septiņu Grammy ieguvēja Alanisa Morisete izdos savu devīto studijas albumu Such Pretty Forks in the Road. Viņas iepriekšējais albums Havoc and Bright Lights iznāca pirms astoņiem gadiem

Mūziķes faniem ir daudz iemeslu priecāties, jo šogad tiek svinēta Alanisas Morisetes populārākā albuma – Jagged Little Pill – divdesmit piecu gadu jubileja. Šis ieraksts, kas ir trešais darbs mākslinieces diskogrāfijā, ir padarījis viņu par globālu superzvaigzni, kā arī kļuvis par 90. gadu popkultūras fenomenu un sieviešu spēka manifestu. Pasaulē ir pārdoti 33 miljoni albuma Jagged Little Pill eksemplāru. 

Karjeras pirmsākumos Alanisa Morisete turpināja spēcīgo, talantīgo dziedātāju un dziesmu autoru Torijas Eimosas un Šineidas O’Konoras ceļu. Viņa tika uztverta kā viesuļvētra, kura mūzikā ienes jaunas, bezbailīgas sievietes enerģiju, agresiju, dusmas, sāpes, neatkarību, roķīgumu un melodiskumu. Alanisa apbūra ar savas atpazīstamās balss intonācijām, mutes harmoniku spēli un pašatdevi uz skatuves.

Katra albuma Jagged Little Pill dziesma ir ass, uzbrūkošs un autobiogrāfisks hits, tāpēc nav brīnums, ka šīs plates materiāls ir kļuvis par pamatu mūziklam, kurš 2018. gadā tika pirmizrādīts Masačūsetsas pilsētā Kembridžā un pērn sāka savas veiksmīgās gaitas Ņujorkas Brodvejā. Izrāde pieskaras daudzām sociālajām aktualitātēm: ieroču aprites ierobežošanas nepieciešamībai, opiātu atkarībai, dzimumu identitātei, seksuālai varmācībai un citām tēmām. Mūzikla scenārija autore ir ievērojamā amerikāņu rakstniece Djablo Kodija. Viņa ir radījusi satīrisku un smeldzīgu kādas mūsdienu ģimenes stāstu, kas attīstās gada garumā.

Tikko pie klausītājiem ir nonācis īpašs albuma Jagged Little Pill jubilejas izdevums, kuru papildina šā gada 4. martā Londonā notikušā akustiskā koncerta ieraksts. Protams, Alanisas Morisetes cienītāji ar nepacietību gaida viņas jaunās dziesmas. Pirmās kritiķu atsauksmes par albumu Such Pretty Forks in the Road ir slavinošas. Alanisa Morisete joprojām raksta personiskajā pieredzē balstītas dziesmas. "Dziesmu sacerēšana ir vingrinājums, kas ļauj palaist vaļā to, kas ir zemapziņā. Es dzīvoju savu dzīvi un pēc tam pavadu desmit minūšu, lai uzrakstītu par to dziesmu," viņa saka. Mākslinieces brieduma gadu daiļrade nav tik agresīva kā viņas agrīnie meistardarbi, tomēr mūziķei joprojām ir iemesli būt dusmīgai un nemierīgai. 

Jaunajās dziesmās viņa atklāti stāsta par savu mentālo stāvokli, bezmiegu, nervu sabrukumu, pēcdzemdību depresiju, ļaunprātību un finanšu mahinācijām mūzikas industrijā (Alanisas Morisetes bijušajam biznesa menedžerim 2017. gadā tika piespriests sešu gadu cietumsods par to, ka viņš nozadzis no mūziķes septiņus miljonus ASV dolāru). Viņa neslēpj, ka joprojām mēģina tikt galā gan ar zādzības, gan agrāk piedzīvotās seksuālās vardarbības sekām. Pēdējos gados viņa ir iedziļinājusies psiholoģijas studijās. "Ja dzīves laikā man līdzās nebūtu psihoterapeitu komandas, manis šeit vairs nebūtu," atzīst Alanisa Morisete. 

Dziedātājai ir četrdesmit seši gadi. Jau desmit gadu viņa ir precējusies ar amerikāņu hiphopa mūziķi Souleye (īstajā vārdā Mario Tredvejs). Viņi audzina trīs bērnus – gandrīz gadu veco dēlu Vinteru, trīs gadus veco meitu Oniksu un deviņu gadus veco dēlu Everu.

2021. gadā Alanisa Morisete dosies pasaules turnejā, kurā dziedās gan Jagged Little Pill, gan jaunā albuma dziesmas.  

Informācija: alanis.com 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja