Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Albumā izdots filmas Dvēseļu putenis skaņu celiņš

Mūzikas ierakstu izdevniecība MarLo Melodies Publishing (BMI) laidusi klajā albumu, kurā iekļauta mūzika no režisora Dzintara Dreiberga nupat pie skatītājiem nonākušās filmas Dvēseļu putenis. Albumā apkopotas 34 kompozīcijas, kuras filmas skaņu celiņam radījusi izcilā komponiste, vairākkārtēja prestižās Emmy balvas laureāte Lolita Ritmanis, to skaitā filmas fināldziesma Lūgšana ar Aleksandra Grīna vārdiem, informēja filmas pārstāvji.

Dvēseļu puteņa stāsts ir tik skaists un reizē traģisks un spēcīgs, tas ietver mūsu tautas likteni un parāda mūsu Tēvzemes sākumu, notikumus tieši pirms brīvvalsts rašanās. Dzīvot līdzi katrai elpai, katrām sāpēm un bailēm, izjust stipro, bet vienlaikus trauslo latviešu dvēseli ikvienā ainā un ikkatrā radošā dvēselē, kas piedalījās filmas tapšanā, iekrāsot šo spēcīgo filmu mūzikas toņos, savā asinsbalsī, savā mīlestībā pret Tēvzemi – šo darbu veicot, jutu vienlaikus visdziļāko atbildību un milzu pateicību par uzticēšanos un iespēju sadarboties ar tik talantīgiem māksliniekiem,” pauž Lolita Ritmanis.

Izcilās latviešu izcelsmes komponistes filmas mūzikas ierakstā piedalījies diriģents Māris Sirmais un Valsts Akadēmiskā kora Latvija mākslinieki, kā arī īpaši filmai izveidots orķestris. Tajā orķestra producents un Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts Edgars Saksons apvienojis mūziķus no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas un baleta, kamerorķestra Sinfonietta Rīga un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas. Mūzikas ieraksts veikts Latvijas Radio 1. studijā Māra Briežkalna un skaņu režisora Vara Kurmiņa virsvadībā. Filmas instrumentācijas konsultants ir Larijs Renčs no ASV, savukārt mūzikas miksēšanu īstenoja amerikāņu producents un skaņu režisors Marks Matsons.

“Tikko bija skaidrs, ka Dvēseļu putenis būs, pirmā doma bija, ka gribētos Lolitu Ritmanis piesaistīt filmas mūzikas veidošanai – galvenokārt jau viņas profesionālisma dēļ. Turklāt Latvija un visas tēmas, kas saistītas ar mūsu identitāti, viņai ir ļoti svarīgas. Lolita tās izjūt sevišķi dvēseliski, un šādai filmai tas bija pilnīgi nepieciešams. Mūzika filmai iedod dvēseli. Dvēseļu putenis bez mūzikas izskatījās pavisam citādi, tādēļ patiesi varu teikt, ka filmas panākumu pamatā lielā mērā ir arī Lolitas radītā neatkārtojamā mūzika,” norāda filmas režisors Dzintars Dreibergs.

Filmas Dvēseļu putenis skaņu celiņu klausītāji var iegādāties mūzikas veikalos Latvijā (izplatītājs Izdevniecība MicRec) un digitālajās platformās:

Latvijā: Izdevniecība MicRec - https://www.micrec.lv/lv/ieraksts/lolita-ritmanis-muzika-no-filmas-dveselu-putenis,
ASV: LaLa Land Records - https://lalalandrecords.com/dveselu-putenis-blizzard-of-souls/,
ASV: CD Baby (CD vai digital Download) - https://store.cdbaby.com/cd/lolitaritmanis,
iTunes Digital Download - https://music.apple.com/us/album/dv%C4%93se%C4%BCu-putenis-blizzard-souls-original-motion-picture/1488686516,
Spotify - https://open.spotify.com/album/0WCd7y5MKwpTwUvZdUCVQt.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja