Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Aprīlī un maijā norisināsies Ukrainai veltītais Osokina Brīvības festivāls

No 5. aprīļa līdz 12. maijam Rīgā un citviet Latvijā norisināsies piektais Osokina Brīvības festivāls. Tas jau trešo gadu būs veltīts Ukrainai un tās cilvēkiem, apliecinot nemainīgu atbalstu un solidaritāti ar tās tautu, sargājot brīvību un demokrātiju.

Arī šogad festivāla pasākumu biļešu ieņēmumi un īpašā akcijā portālā Ziedot.lv savāktie līdzekļi tiks izlietoti akūti nepieciešamo lietu iegādei frontē esošajiem karavīriem un civiliedzīvotājiem, īpašu uzmanību pievēršot ukraiņu bērniem, kā arī pirmo reizi smagi slimu bērnu vecāku atbalstam Latvijā. Tiks nodrošināta rūpju bērnu vecākiem nepieciešamā medicīniskā palīdzība un apmācītas auklītes, lai atvieglotu viņu emocionāli un fiziski grūto ikdienu. Festivāla pasākumus bez maksas būs iespēja apmeklēt noteiktam skaitam Latvijā patvērumu guvušajiem Ukrainas iedzīvotājiem un smagi slimu bērnu vecākiem.

Festivāls un tā ieskaņas pasākumi notiks divu mēnešu garumā, krāšņos un daudzveidīgos koncertos, meistarklasēs, dokumentālā kino un sarunu diskusiju dienā un citos notikumos pulcējot latviešu, ukraiņu un citu valstu māksliniekus un dažādu jomu profesionāļus.

Festivāla programmā, kas aptvers akadēmisko un neakadēmisko mūziku, atzītu klasiķu skaņdarbus un pirmatskaņojumus, dziļi integrēta Ukrainas tematika un mākslas vērtības. Festivāla pasākumos piedalīsies gan Latvijā patvērumu radušie, gan speciāli uz festivālu uzaicinātie ukraiņu mākslinieki no Ukrainas. Liela uzmanība tiks pievērsta bērniem no kara skartajām teritorijām Ukrainā.

Festivāla dalībnieku vidū būs Ieva Akuratere, Ingus Ulmanis/Lādezers, Jānis Lūsēns, Zigfrīds Muktupāvels, jaunzēlandiešu/amerikāņu vijolniece Ženēva Lūisa (Geneva Lewis), Georgijs Osokins, Dainis Tenis, Kristīne Adamaite, Madara Pētersone, Magdalēna Ceple, Zane Kalniņa, Zane Daudziņa, Madara Botmane, Liene Denisjuka-Straupe, Aigars Raumanis, Reinis Tomiņš, grupas Latvian Voices, Citi zēni, Midnight Five, Jumalo Jazz Orchestra, Rihards Lībietis, Kristaps Vanadziņš, duets ZeMe (Laima Jansone un Monsta), Toms Kursītis, Sigvards Dižais, Mikus Ģērmanis, Ukrainas Nacionālās filharmonijas Kijivas kamerorķestra solistu kvartets, Oksana Nikitjuka, Viktorija Prituļaka, Marija Bobrika, Jurijs Gavriļuks, Nazars Hižijs, Anastasija Vasilenko, Anastasija Jačmenkina, Ilze Treija, Sergejs Osokins, Kristīne Kutepova, Ieva Vārna un citi.

Festivāla pasākumi notiks Melngalvju namā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, Rīgas Svētā Pētera baznīcā, Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā, mūzikas namā Daile, kinoteātrī Splendid Palace, kultūrtelpā Ola Foundation, Pāvula Jurjāna mūzikas skolā, Vienības namā Daugavpilī un citur.

Portālā Ziedot.lv īstenotā akcija pieejama šeit: https://www.ziedot.lv/osokina-brivibas-festivals-ukrainai-un-latvijai-4918.

Plašāka informācija par festivālu pieejama mājaslapā: https://www.andrejsosokins.com.

Biļetes uz festivāla pasākumiem var iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv. Biļešu iegādei uz festivāla koncertiem arī šogad Biļešu paradīze nepiemēro interneta sistēmas lietošanas maksu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja