Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar albumu Other Ways debitē džeza dziedātāja Santa Šillere

Latviešu džeza mūzikas dziedātāja un komponiste Santa Šillere laidusi klajā savu debijas albumu Other Ways, veidojot eklektiku starp bagātīgām džeza tradīcijām un mūsdienu mūzikas ietekmēm.

Albumā Other Ways dzirdamās kompozīcijas atklāj pašas dziedātājas ceļu līdz šim, kā galveno vadlīniju iezīmējot cilvēku. “Laika gaitā ir pierādījies, ka dažādās situācijās izdzīvotās emocijas un gūtās atziņas mēdz būt līdzīgas pat savstarpēji nesaistītiem cilvēkiem. Tādēļ mēs spējam empātiski viens otru sajust, atbalstīt, ieklausīties un reflektēt. Ceru, ka klausītāji spēs manos ceļos atpazīt arī savus un tos izjust," vēsta dziedātāja.

Viena no šīm emocijām parādās skaņdarbā Rotājas debesis. Iekšējais emociju lidojums, kas rodas brīdī, kad satiekam savu īpašo cilvēku. Tik spēcīga un trausla ir mūsu emocionālā pasaule, dodoties pretī nezināmajam. Sajūtu virpulis ir galvu reibinošs. Tieši šai kompozīcijai kopā ar albumu tiek izdots arī mūzikas videoklips.

Visu dziesmu melodiju un tekstu autore ir pati dziedātāja, par vienīgo izņēmumu minot skaņdarbu Ziedonī, kura pamatā izvēlēts dzejnieces Aspazijas teksts un Johana Sebastiana Baha prelūdija re minorā.

Albuma ieraksts tapis šī gada pavasarī studijā Monochrom Studio Polijā, kopā ar domubiedriem, kuri satikti studiju apmaiņas programmā Karola Šimanovska Katovices Mūzikas akadēmijā. Ierakstā piedalās Santas Šilleres starptautiskais džeza kvintets, kurā viņa muzicē kopā ar Polijas džeza skatuves jaunajiem talantiem – pianistu Francižeku Račkovski (Franciszek Raczkowski), ģitāristu Jakubu Mizeraski (Jakub Mizeracki), kontrabasistu Pāvelu Zvieržniski-Pjoro (Paweł Zwierzyński-Pióro), sitaminstrumentālistu Stefanu Račkovski (Stefan Raczkowski), savukārt ierakstu celiņus papildinājuši arī latviešu mūziķi – saksofonists Toms Rudzinskis un vokāliste Julianna Tīruma. Pie ieraksta strādājuši skaņu inženieri Ignacijs Gruzeckis (Ignacy Gruszecki) un Pauls Dāvis Megi, savukārt albuma apstrādi veicis Jako Vītalade (Jaakko Viitalahde).

 

Santa Šillere ir latviešu džeza dziedātāja, komponiste un vokālā pedagoģe. Piedalījusies tādos festivālos kā Saulkrasti Jazz (LV), Rīgas Ritmi (LV), Birštonas Jazz (LT), Voicingers (PL), Girls Power In Jazz (DK). Viņa ir arī starptautiskā džeza mākslinieku konkursa Riga Jazz Stage 2019 fināliste.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja