Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ar koncertu Lielajā Ģildē ieskandinās Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu

Šovakar, 9. martā, plkst. 19 ar koncertu Lielajā ģildē tiks atklātas Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla 20 gadu jubilejas svinības.Festivāla ieskaņas koncertā klausītājiem būs iespēja dzirdēt reizē trīs izcilus pianistus - Brižitu Anžereru no Francijas, Antonu Ļahovski no Krievijas un mazo brīnumbērnu - 11 gadīgo Umi Garetu no ASV. Ieskaņas koncertā pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults stāsies Atvars Lakstīgala. Pēc koncerta izskanēšanas Rīgā to skatītāji varēs nosklausīties arī Liepājas teātrī.

Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla jubilejā pirmo reizi festivāla reprezentācijas koncerts tiek vests uz Rīgu. Šī koncerta programma atspoguļos visa festivāla būtību - klasiskas vērtības, retrospekciju un skatu nākotnē. Pianisti Anžerera un Ļahovskis ir iepriekšējo festivālu koncertu publikas īpaši favorīti, savukārt Gareta ir visu laiku jaunākā festivāla dalībniece kopš tā dibināšanas, norādīja Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis. Festivāla ieskaņas koncertā Volfganga Amadeja Mocarta, Kamija Sensānsa un Pētera Čaikovska mūzikā satiksies jaunība un briedums, bagātā festivāla pagātne un cerīgā, intriģējošā nākotne.

Viens no Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla koncertiem skanēs arī Ventspilī, teātra namā Jūras vārti, bet pārējie festivāla koncerti norisināsies Liepājas teātrī.

Ventspilniekiem šogad no Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla programmas būs iespēja baudīt lieliskā baltkrievu dueta Natālijas Kotovas un Valērija Borovikova sniegumu. Koncertā Teātris. Mīlestība. Džezs., kas 14. martā norisināsies Ventspilī, duets saspēlēsies reizē uz diviem koncertflīģeļiem, ko Latvijas koncertdzīvē redzēt gadās reti. Šis koncerts būs klausāms arī Liepājā.

Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls, ko kopš 1993. gada organizē Liepājas Simfoniskais orķestris, šogad svinēs savu 20 gadu jubileju. Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja