Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar spilgtiem koncertiem oktobrī notiks Rīgas a cappella festivāls

Rīgas a cappella festivāls 2021. gadā norisināsies no 12. līdz 17. oktobrim ar vairāku spilgtu mākslinieku koncertiem un unikāliem mūzikas projektiem. Festivāla īpašais notikums būs slavenā britu vokālā ansambļa VOCES8 tiešsaistes koncerts, informēja festivāla rīkotāji.

"Rīgas a cappella festivāls ir iespēja piedzīvot lieliskus koncertus, gūt iedvesmu un apliecinājumu cilvēka balss neierobežotajām iespējām. Festivālā izceltā a cappella mūzika ir brīnums, ko spēj radīt cilvēki ar savām balsīm, un enerģija, kas nāk līdzi šai mūzikai, vienmēr uzrunā ļoti spilgti. Festivāla programmā satiksim lieliskus vokālās mūzikas izpildītājus un tiešsaistē būsim kopā ar izcilo vokālo ansambli VOCES8 no Lielbritānijas," stāsta festivāla rīkotājs Guntis Cimiņš.

12. oktobrī Rīgas Domā izskanēs mūzikas programma ar seniem pareizticīgo baznīcas dziedājumiem un vairākiem spilgtiem mūsdienu skaņdarbiem. Koncertā uzstāsies kamerkoris Logos, kurš savu starptautisko atpazīstamību ieguvis ar pareizticīgās mūzikas programmu atskaņojumiem.

13. oktobrī Mazajā ģildē gaidāms jautrs barbershop stila dziedāšanai veltīts vakars Barbershop Harmony Night. Koncertā tiks izdziedāti daudzi populāri skaņdarbi, mākslinieku priekšnesumi mīsies ar stāstījumu par barbershop mūzikas dziedāšanas tradīcijas aizsākumiem pasaulē un Latvijā. Koncertā piedalīsies vokālais ansamblis Harmony4Riga, vakara vadītājs Valters Krauze un vairāki muzikālie viesi.

14. oktobrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā uzstāsies spilgti sevi pieteikušais Rīgas projektu koris. Koncertā izskanēs vienreizēja un muzikāli izaicinoša programma kopā ar talantīgo amerikāņu diriģentu Kristoferu Volšu-Sinku. Rīgas projektu kora sastāvā ir 40 Latvijas kormūzikā pieredzējuši dziedātāji, kora programmas un koncerti vienmēr saista plašu klausītāju uzmanību, kļūstot par ievērojamiem kultūras notikumiem Latvijā.

16. oktobrī koncertzālē Palladium norisināsies kopdziedāšanas pasākums ChoirUp. Pasākumā publika būs daļa no kopkora, vakara gaitā tiks iemācītas vairākas populāras dziesmas jaunā veidolā un izbaudīta kopā būšana. Pasākumu ChoirUp vadīs diriģente Nora Žeigure, piedalīsies Edavārdi, DJ Monsta un īpašie viesi.

17. oktobrī tiešsaistes koncertā uzstāsies britu vokālās mūzikas zvaigznes VOCES8. Koncertā VOCES8 piedāvās plašu programmu no renesanses polifonijas līdz mūsdienu mūzikai un populāru skaņdarbu aranžējumiem. Reģistrācija VOCES8 koncertam būs pieejama festivāla mājaslapā.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas Biļešu servisa tīklā un festivāla mājaslapā www.rigasacappellafestivals.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja