Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV medijos dažādas atsauksmes par Antoņenko Otello lomā Metropolitēna operā

Pēc latviešu tenora Aleksandra Antoņenko uzstāšanās Ņujorkas Metropolitēna operas sezonas atklāšanas izrādē Otello ASV medijos parādījušās dažādas atsauksmes par dziedātāja sniegumu.

Laikraksts The New York Times uzteicis Antoņenko vokālo sniegumu Otello lomā, savukārt The Wall Street Journal nopēlis viņa aktiermeistarības trūkumu.

The New York Times norāda, ka Antoņenko ir lomai piemērota balss. Lai gan viņš neesot "spēcīgākais Otello", taču Antoņenko dziedājums ir skanīgs. Viņa vokāls ir "sulīgs un piesātināts", raksta The New York Times apskatnieks. Visiespaidīgākā bijusi aina, kurā Otello prasa Dievam, kāpēc viņam uzlikts vienīgais pārbaudījums, ko viņš nespēj izturēt, - neuzticīga sieva. Antoņenko šajā brīdī dziedājis visizjustāk, viņa balsij sasniedzot "zosādu izraisošu augsto si bemolu".

The New York Times gan arī atzīst, ka izrāde nav bijusi līdz galam pārliecinoša. Arī Antoņenko kādā brīdī uz skatuves esot izskatījies apmulsis, it kā nezinātu, kas tālāk būs jādara.

Savukārt The Wall Street Journal raksta, ka dziedātājs bijis stīvs un viņa seja - neizteiksmīga. Antoņenko spēlētais Otello tādējādi skatītājos nav spējis raisīt līdzjūtību, jo Otello šajā izrādē bijis vairāk slepkava nekā traģisks varonis. Arī Antoņeko balss visu laiku esot bijusi vienāda.

"Antoņenko balss, lai gan bija iespaidīga, skanēja tikai vienā līmenī - dzidri un kareivīgi," norāda laikraksts. Dziedātājs tādējādi neesot spējis parādīt maigumu mīlas ainā. Arī izrādes kulminācijā, kad Otello saprot, ka ir nodots, Antoņenko balss neesot mainījusies.

Arī laikraksts The Washington Post norāda, ka Antoņenko neesot spējis parādīt maigumu mīlas ainā. Viņam Otello lomā trūcis dramatisma un kaisles.

Savukārt interneta medijs The Huffington Post atzīmējis, ka Otello un Dezdemonas mīlas aina bijusi ticama. "Viņš parāda mora sajukšanu prātā daudz ticamāk nekā citi Otello. Un viņa "addio" otrajā cēlienā ir satraucošs," raksta portāla apskatnieks.

Žurnāla New York portāls vulture.com savukārt atzīmējis, ka Antoņenko vokālā intensitāte kompensējot aktiermeistarības trūkumus. Portāls raksta, ka Antoņenko trompetes skaņai līdzīgās augšas esot spilgtas un nelokāmas, bet viņš prot dziedāt arī klusi, parādot, ka ir salauzts un pilns nožēlas.

Šis Otello iestudējums ir īpašs arī ar to, ka Otello netiek likts grims, lai padarītu viņu melnādainu. Antoņenko uz skatuves pirmdien izgāja ar normālu skatuves grimu. Arī par šo izvēli ASV medijiem bija dažādi viedokļi. The New York Times norādījis, ka tumšā grima trūkums nav ietekmējis operu virzošos konfliktus. Savukārt The Wall Street Journal secinājis, ka režisoram Bārtletam Šēram neesot izdevies attaisnot tumšā grima nelikšanu. "Mēs noteikti varam iztikt bez melnas sejas un tās rasistiskās pieskaņas, bet bez šī vizuālā tēla režisoram ir jāatrod citi veidi, kā demonstrēt, ka Venēcijas spēkus Kiprā komandējošais moris ir svešinieks, tāpēc viegli apmuļķojams." Šēra Otello esot bijis vairāk "konceptuāls nekā ticams", secina laikraksts.

Latvijas publika Aleksandra Antoņenko sniegumu šajā Džuzepes Verdi operā varēs novērtēt 17. oktobrī, kad Otello tiešraidē no Ņujorkas būs skatāms kinoteātros visā pasaulē, arī Kino Citadele Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja