Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Atpakaļ tajā augstumā, kurā var elpot. Traķu pilī uzstāsies Feista

Pirmdien, 7. augustā, Traķu pilī Lietuvā uzstāsies viena no interesantākajām un oriģinālākajām mūsdienu dziesminiecēm – kanādiete Feista

Dziedātāja, kuras pilnais vārds ir Leslija Feista, iepazīstinās ar savu jauno albumu Pleasure – māksliniece nolēmusi sacerēt dziesmas par baudu, kad bija sapratusi, ka viņas dzīvē tās ļoti pietrūkst. Sasniegusi pusmūžu, Feista konstatēja, ka fantāzijas par mūžīgo laimi viņu sen ir atstājušas.

Feistas pārstāvētais žanrs tiek definēts kā neatkarīgā folkmūzika ar blūzroka un džeza elementiem. Viņa ir unikāla parādība popkultūrā – Feista ir mūziķe, par kuru jūsmo citi mūziķi, viņa ir kritiķu favorīte. Feista regulāri sadarbojas ar prominento kanādiešu neatkarīgā roka grupu Broken Social Scene, kuru var dēvēt par domubiedru kopienu.

Pirms desmit gadiem viņa izdeva albumu The Reminder, kas kļuvis par populārāko viņas diskogrāfijā, un tajā brīdī šķita, ka Feista varētu kļūt par lielu popzvaigzni, ja pati vēlētos. Albumā The Reminder bija ne tikai elegantas un ekstravagantas akustiskās balādes, bet arī hiti. Tomēr Feista izdomāja, ka nevēlas griezties popmūzikas karuselī, un izvēlējās saglabāt alternatīvās kultūras ikonas statusu. "Es jutu, ka no manis kaut kas tiek gaidīts, bet ar mani tam nebija nekāda sakara. Mans mērķis bija uzmanīgi un ar pašcieņu nokāpt pa kāpnēm – atpakaļ tajā augstumā, kurā es varu elpot," viņa atceras.  

Jaunā albuma Pleasure dziesmu komponēšanai viņu iedvesmojusi krīze attiecībās, depresija un nemiers dvēselē. Radošais process bijis dziedinošs: mokoša vientulība pārvērtās par pozitīvu vientulību. Pēdējos gadus Feista pavadījusi starp Toronto, Parīzi, Berlīni un Losandželosu. Rakstnieka Džona Steinbeka darbu ietekmē viņa pievērsusies galdniecībai – sākusi izgatavot solus, gultas, logus un verandu konstrukcijas. Vasaru viņai patīk pavadīt uz kādas mazapdzīvotas Kanādas salas – bez elektrības un neviena cilvēka tuvumā.  

Feistas albuma Pleasure turnejas koncerti, kurus viņa sniedz pietiekami reti, gūst jūsmīgas kritiķu atsauksmes. Viņas atgriešanās ir viens no galvenajiem gada notikumiem mūzikā – to nedrīkst palaist garām. Dziesmas par laika ritējumu, atbilžu neesamību, vecumu un kaisli Traķu pilī skanēs īpaši smeldzīgi.

Feista
Traķu pilī Lietuvā 7.VIII plkst. 20.30
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 33–48
www.listentofeist.com

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja