Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atzīmējot The Rolling Stones 60. jubileju, izrādīs rokgrupai veltītu Žana Lika Godāra filmu

Atzīmējot rokgrupas The Rolling Stones 60. jubileju, pēc vairāk nekā piecdesmit gadiem kinoteātris Kino Bize Rīgā pirmizrādīs Žana Lika Godāra dokumentālo filmu Viens plus viens (1968), kurā fiksēta dziesmas Sympathy for the Devil tapšana. Filma tiks izrādīta trīs seansos no 20. līdz 22. maijam. Sestdienas, 21. maija, vakarā viesos būs mūzikas kritiķis Jānis Žilde, lai sniegtu skatītājiem filmas ceļavārdus.

Šajā nedēļas nogalē kinoteātrī Kino Bize iecerēts kinematogrāfisks veltījums rokmūzikas klasiķiem. Tādu savulaik ir radījis Franču jaunā viļņa slavenākais pārstāvis Žans Liks Godārs, 1968. gadā kinolentē fiksējot dziesmas Sympathy for the Devil tapšanas aizkulises. Dokumentālie, novērojošie kadri no studijas Londonā mijas ar košām inscenējuma vinjetēm, kurās režisors iztirzā laikmeta sociālās problēmas sev unikālajā režijas rokrakstā.

Franču režisors Žans Liks Godārs ir viens nozīmīgākajiem un radikālākajiem kino veidotājiem franču kinematogrāfa vēsturē. Viņa kinodarbi, kurus nereti iedala vairākos radošās darbības posmos, raksturo avangardiski kino valodas un krāsu risinājumi, kā arī novatorisks modernisma elementu izmantojums un rotaļīgs žanra kino pieskāriens.

Sestdien, 21. maijā, īpašajā seansā plkst. 18.00 Kino Bize viesosies mūzikas kritiķis Jānis Žilde, lai filmas ievadā pievērstos filmas, tajā dzirdamās mūzikas un laikmeta kontekstam.

Klasikas kino vakari kinoteātrī Kino Bize notiek reizi mēnesī ar aicinājumu kinomīļus atklāt dažādus kino strāvojumus, norises un parādības atšķirīgos laika periodos un no jauna izgaismot spožas filmas un to veidotājus.

Filma Viens plus viens oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā tiks demonstrēta trīs seansos Kino Bize no 20. līdz 22. maijam. Vairāk: ej.uz/viens-plus-viens

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja