Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Augusta beigās Jūrmalā norisināsies festivāls The Best of Summertime - aicina Inese Galante

Jūrmalā no 18. līdz 21. augustam jau 16. reizi norisināsies starptautiskais pasaules un klasiskās mūzikas festivāls The Best of Summertime - aicina Inese Galante, informēja rīkotāji.

"Šogad mēs esam sagatavojuši īpašu programmu, kurā piedalīsies slaveni mākslinieki, pārstāvot dažādus mūzikas žanrus, ar vienu mērķi - piepildīt katru dienu ar spilgtām emocijām, enerģiju un smaidu. Četras dienas Dzintaru koncertzālē skatītājus gaida daudzpusīgi deju ritmi: no aizraujošām Balkānu melodijām līdz muzikāliem humora šoviem un džezam. Festivālā uzstāsies pasaules slavenais muzikāls humora duets Igudesman & Joo. Mākslinieku klipiem kopumā ir vairāk nekā 50 miljonu skatījumu un vairāk nekā miljons pārdotu biļešu visā pasaulē. Kā arī festivālā pirmo reizi Latvijā notiks pasaules mēroga šova turneja Piaf! The Show. Mūsu komandas galvenais mērķis šai vasarai ir redzēt prieku un laimi savu mīļo skatītāju acīs," stāsta festivāla patronese Inese Galante. 

18. augustā, festivāla atklāšanas koncertā, norisināsies muzikāls humora šovs mūsdienīgā Igudesman & Joo (Austrija) izpildījumā kopā ar  īpaši uzaicinātu viesi no Izraēlas - virtuozo kontrabasistu un multitalantu Ādamu Benu Ezru (Adam Ben Ezra). Teatralizētais muzikālais šovs Igudesman & Joо ir saruna ar skatītājiem mūzikas un humora valodā. Aleksejs Igudesmans un Hjangs-Ki Džo ir pelnīti iemantojuši absolūtu novatoru slavu klasiskās muzikālās komēdijas jomā. "Katra uzstāšanās ir pilnvērtīga izrāde, kas neatstāj vienaldzīgu nevienu. Savukārt Ādams pārvērš koncertus par neaizmirstamiem šoviem, kuros kontrabass kļūst par universālu instrumentu un skan kā pilnvērtīgs dzīvais orķestris," stāsta festivāla direktore Diāna Galante. 

19. augustā uzstāsies Shantel & The Bucovina Club Orkestar. Ukraiņu izcelsmes vācu mūziķis Stefans Hantels (Shantel) ir modes noteicējs Balkānu mūzikas žanrā. Katrā priekšnesumā skan uzmundrinoši Balkānu un čigānu motīvi, kas tiek izpildīti mūsdienīgā stilā. Hantels ir saņēmis Radio-3 BBC etniskās mūzikas balvu. Ne velti viņu dēvē par “ugunīgo huligānu”, “pašpasludināto disko partizānu” un “Balkānu deju zāļu karali”. Neviens no klausītājiem nespēj mierīgi nosēdēt mūziķu priekšnesumos, un dejojošie ritmi spēj aizraut pat klausītāju kurš ar mūziku ir uz jūs. 

20. augustā gaidāmi divi koncerti. Mazajā zālē festivāla patronese Inese Galante ir sagatavojusi unikālu koncertu Viva mīlestība!, ko iedvesmojusi viņas mīlestība pret Jūrmalu, publiku un mākslu. Inese Galante uzstāsies kopā ar pianistu un starptautisko konkursu laureātu Andreju Osokinu. Vakara programmā ir iekļauti arī Ineses Galantes talantu konkursa uzvarētāju priekšnesumi - gan solo, gan sadarbībā ar izciliem mūziķiem talanti atkal pārsteigs klausītājus ar savu mūzikas meistarību. 

Tajā pašā vakarā festivāla organizatori aicina izbaudīt džeza un lounge mūziku Lielajā zālē. Šovasar festivāls Summertime ‒ aicina Inese Galante tiek rīkots ar saukli The Best. Pēc Latvijā gūtajiem spožajiem panākumiem pirms dažiem gadiem grupa Club des Belugas atgriežas Jūrmalā, taču šoreiz ar jaunu solisti Annu Luku (Anna Luca) no Šveices. Muzikālā kolektīva Club des Belugas repertuārā apvienojas džezs, fanks, souls, brazīliešu ritmi, Eiropas lounge, electro-swing un, protams, drosmīgas improvizācijas. Savukārt mūzikas kritiķi ir salīdzinājuši Annas kompozīcijas ar mūsu laikmeta poētisko spoguli, viņas tekstos saskatot godīgumu un cerību. 

Gala koncertam 21.augustā ir sagatavots īpašs šovs. Pirmo reizi Latvijā - unikāls mūzikas šovs turneja par leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas dzīvi un mūziku. Šovs Piaf! The Show var lepoties ar vairāk nekā miljonu pārdotu biļešu vairāk nekā 50 pasaules valstīs un tikai sajūsminātām publikas atsauksmēm.

Piaf! The Show sākotnēji tika sarīkots, lai atzīmētu leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas 100. jubileju. Tomēr projekta grandiozie panākumi turpinās līdz šodienai. Dziedātāja un aktrise Natālija Lermita (Nathalie Lermitte), kura ir pasludināta par Edītes Piafas "likumīgo muzikālo mantinieci", izpildīs visus franču ģeniālās mākslinieces hitus. Pirms gala koncerta ikvienam būs iespēja uzdot jautājumus par projekta pirmsākumiem, tā ideju, sagatavošanās darbiem, dalībniekiem un, protams, par leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas dzīvi un mūziku. Radošās tikšanās laikā Natālija Lermita dalīsies projekta aizkulišu dzīves sīkumos, par kuriem presē neraksta.

Festivāla Summertime - aicina Inese Galante koncertu biļetes ir pieejamas Biļešu paradīze kasēs visā Latvijā, kā arī mājaslapā www.bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja