Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Baltijas ceļa gadadienu Liepājā pieminēs ar koncertu Baltijas mūzikas ikonas

Festivāls Via Baltica 23. augustā Promenade hotel Hika zālē Liepājā plkst. 19 piedāvā īpašu Latvijas un Lietuvas mūziķu sagatavotu koncertprogrammu Baltijas mūzikas ikonas, portālam Diena.lv pavēstīja festivāla rīkotāju pārstāve Dace Bluķe.

Koncertu atklās pašmāju mūziķes no Liepājas - Dita Barona, Beata Zariņa, Līga Elere un Anita Barlote, atskaņojot šogad mūžībā aizgājušā Liepājas komponista Agra Engelmaņa Balādi. B. Zariņa šo skaņdarbu raksturo kā kompaktu Latvijas tautas dzīves gājuma atainojumu ar sākumu no dziļām etniskām saknēm līdz mūsdienu modernai pasaulei.

Savukārt mūziķi no Viļņas Duo Strimaitis piedāvās divdaļīgu programmu, kurā līdzās Lietuvas pazīstamāko komponistu Mikolaja Konstantīna Čurļoņa, Ģiedrjus Kupreviča un Zigmas Virkšas darbiem skanēs arī kaimiņvalsts jaunās paaudzes autoru Antanas Kučinska un Ģiedrjes Pauļukevičutes-Dabulskienes, kā arī Igaunijas mūzikas leģendas Arvo Perta un pasaulē pazīstamākā Latvijas komponista Pētera Vaska mūzika.

Dueta repertuārs ir visaptveroši plašs, sākot ar renesanses laika kompozīcijām, beidzot ar laikmetīgās mūzikas izcilākajiem paraugiem, īpašu nozīmi vienmēr pievēršot Lietuvas komponistu sacerējumiem. Daudzi Lietuvas komponisti sadarbojušies ar abiem mūziķiem, rakstot jaunus skaņdarbus pēc Duo Strimaitis pasūtījuma.

Abi Duo Strimaitis mūziķi - vijolnieks Aidas Strimaits un pianiste Egle Strimaitiene - guvuši panākumus, uzvaras konkursos gan individuāli, gan kā muzikāla apvienība. Duets piedalījies daudzos kamermūzikas festivālos visā Eiropā.

2008. gadā Duo Strimaitis izdeva savu pirmo CD Pas de Deux ar sešu lietuviešu komponistu darbiem vijoles un klavieru duetam. Pēc gada tika izdots otrais CD Fratres ar A. Perta, P. Vaska, A. Martinaiša un O. Mesiāna kamermūzikas darbiem.

Līdz 27. augustam Liepājā, viesnīcā Promenade Hotel notiks festivāla Via Baltica koncerti. Biļetes iegādājamas Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un internetā www.biļešuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja