Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baltijas jūras koru konkursā Jūrmalā šoruden uzstāsies 13 kori no deviņām valstīm

Otrajā starptautiskajā Baltijas jūras koru konkursā no 22.septembra līdz 24.septembrim Jūrmalas Dzintaru koncertzālē uzstāsies 13 kori no 9 valstīm, aģentūru LETA informēja konkursa sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Konkurss notiks trīs dienas, 22.septembra vakarā pulcējot visus dalībniekus atklāšanas koncertā, bet 23.septembrī un 24.septembrī piedāvājot pusfināla sacensību divās kategorijās. 24.septembrī sekos arī Grand Prix izcīņas fināls, savukārt pēc tā būs noslēguma koncerts, kurā kā viesi uzstāsies pašmāju a cappella dziedāšanas zvaigznes - vokālā grupa Framest.

Konkursā piedalīsies Īrijas koris New Dublin Voices, Somijas jauktais koris Grex Musicus, Slovēnijas kora Crescendo meiteņu un jauktais kolektīvs, Zviedrijas vīru koris Svanholm Singers un jauktais koris Harlanda Chamber Choir, Čehijas jauktais koris Vox Iuvenalis, Krievijas jauktais koris Harmony, Gruzijas sieviešu koris Gori, Tartu studentu jauktais koris, kā arī pašmāju kori Austrums, Emīla Dārziņa jauktais koris un Mākslas muzeja Rīgas birža vīru koris.

Konkursa obligātā skaņdarba autors šoreiz ir latviešu komponists Ēriks Ešenvalds. Koru sniegumu vērtēs starptautiska žūrija, kurā darbosies amerikāņu kora un orķestru diriģents Bredijs Olreds, Slovēnijas komponists Ambrožs Čopi, Lietuvas kordiriģents, pasniedzējs un mākslinieciskais vadītājs Rolands Daugela un diriģente Trīna Koha no Igaunijas. Savukārt piektais žūrijas loceklis ir pašmāju komponists, pasniedzējs un ērģelnieks Rihards Dubra, kura daiļrade ir cieši saistīta ar sakrālo mūziku un darbi skan daudzos starptautiskos festivālos un koncertos.

Trīs augstāko vērtējumu ieguvušie kori iegūs 3500 eiro naudas balvu un īpaši radītu uzvarētāju kausu. Otrās vietas ieguvēji saņems 2000 eiro, savukārt trešās vietas laureāti iegūs 1000 eiro. 500 eiro balvu saņems arī labākais diriģents, bet "Labākais obligātā skaņdarba interprets" iegūs 250 eiro balvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja