Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Britu dziedātāja Eda Šīrana jaunākais albums nāks klajā maijā

Populārā britu dziedātāja Eda Šīrana jaunākais studijas albums ‘-‘ (atņemšana) nāks klajā 5. maijā, informēja Warner Music Baltics pārstāve Inese Saulāja.

Dekādi aptverošais un matemātikas sēriju noslēdzošais jaunais ieraksts  ‘-‘ (atņemšana) tiks izdots mūzikas izdevniecības Asylum/Atlantic paspārnē. Albuma dziesmas tapušas, mūziķim piedzīvojot vairākus smagus zaudējumus un atkal atgūstot cerību. Šis solās būt pats atklātākais albums Eda Šīrana karjerā.

"Pie albuma esmu strādājis dekādi, cenšoties radīt perfektu akustisku albumu, sarakstot simtiem dziesmu ar pilnīgi skaidru vīziju, kādam tam jābūt. Un tad, 2022. gada sākumā, vesela notikumu virkne mainīja manu dzīvi, manu mentālo veselības stāvokli un galu galā arī to, kā es raugos uz mūziku un mākslu.

Dziesmu rakstīšana ir mana terapija. Tas padara jēgpilnu to, kā es jūtos. Es rakstīju bez domas par to, kādai dziesmai ir jābūt gala rezultātā, bet gan to, kas man tajā brīdī nāca uz āru. Un tā – tikai nedaudz vairāk nekā nedēļas garumā – es aizvietoju dekādes garumā radīto darbu ar savām dziļākajām un tumšākajām domām.

Viena mēneša ietvaros es saņēmu ziņu, ka mana stāvoklī esošā sieva ir slima ar vēzi, un ārstēšana iespējama tikai pēc bērniņa piedzimšanas. Mans labākais draugs Džamals (Jamal), kas man bija kā brālis, pilnīgi negaidīti nomira, un es stājos tiesas priekšā, lai aizstāvētu savu godu un karjeru kā dziesmu autors. Es atrados nemitīgā baiļu, depresijas un trauksmes stāvoklī.

Es jutos tā, it kā slīgtu ar galvu zem ūdens, skatoties augšup, bet nespējot izlauzties pēc gaisa.

Šis albums ir durvis uz manu dvēseli. Pirmo reizi es necentos radīt albumu, kas varētu cilvēkiem patikt, es parādu patieso un īsto stāvokli, kādā atrodos savā pieauguša cilvēka dzīvē," stāsta Eds Šīrans.

 

Jaunais albums ‘-‘ atspoguļo Eda Šīrana talantu un meistarīgi izkopto prasmi ielikt sajūtas vārdos un melodijās. Albuma tapšanas procesā, ierakstā un producēšanā piedalījies Ārons Desners (Aaron Dessner) (The National). Abi mūziķi pie albuma tapšanas sāka strādāt pagājušā gada februārī. Mēneša garajā studijas darbā, tika sarakstītas vairāk nekā 30 dziesmas, bet albumā tika iekļautas 14 kompozīcijas no vienkāršāka, akustiska skanējuma līdz pat pilna sastāva instrumentu un orķestra aranžijām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja