Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ciklā Ziemeļnieces eksperimentālajā mūzikā uzstāsies Puce Mary un SØS Gunver Ryberg

Sestdien, 3. jūnijā klubā One One (Šarlotes ielā 18a) plkst. 22 norisināsies tumšā tehno un trokšņu mūzikas koncerts ar dāņu māksliniecēm Puce Mary (īstajā vārdā Frederike Hofmeijere) un SØS Gunver Ryberg, informēja koncerta pārstāvis Rihards T. Endriksons.

Pasākums norit Skaņu meža koncertsērijas Ziemeļnieces eksperimentālajā mūzikā ietvaros.

Dāņu tumšā tehno producente un skaņu māksliniece SØS Gunver Ryberg nāk no akadēmiskas vides, ir ieguvusi Dānijas Komponistu savienības un Dānijas Valsts mākslas fonda apbalvojumus. Mūziķes daiļradē nereti saklausāmi krustpunkti starp elektronisko mūziku un skaņu mākslu. Viņas mūzikā tiek izmantoti uzstājīgi industriāli ritmi un tehno estētika pretstatā ar smalki veidotām tekstūrām un tembriem. Viņas debijas plate – minialbums AFTRYK, kas izdots producenta Semjuela Keridža (Samuel Kerridge) izdevniecības Contort paspārnē, sastāv no četriem skaņdarbiem, kuru radīšanā izmantoti vides ieraksti no kāda Arktiskā okeāna arhipelāga kalna iekšienes, kas tiek ievīti ritmiskās mūzikas formās. 

Puce Mary (īstajā vārdā Frederike Hofmeijere) ir trokšņu mūziķe un tumšās ambientās mūzikas producente no Dānijas. Mūziķes ieraksti izdoti izdevniecībās Posh Isolation, iDEAL Recordings, Ascetic House un Freak Animal. Tiktāl veiksmīgākais Puce Mary solo darbs ir 2016. gada albums The Spiral, kurā viņa spējusi apvienot pagrīdes mūzikas bezkompromisa intensivitāti ar kompozicionālu kontroli – žurnāls The Wire to nodēvējis par vienu no 50 gada labākajiem ierakstiem.

Pasākuma programma papildināta arī ar virkni latviešu mākslinieku –  alisi | esilu un Stropu Jurku, kas abi uzstāsies ar DJ setiem, kā arī projektu Multilux ar dzīvo uzstāšanos. 

Dāņu trokšņu mūziķes Puce Mary un tumšā tehno producentes SØS Gunver Ryberg priekšnesumus ievadīs Alises Stefanovičas, pazīstamas arī kā alise | esila, DJ sets. Stefanoviča ir arī elektropopa dueta Podruga dalībniece, un kā DJ bieži piedalās apvienības Sturm pasākumos. alise | esila ieguva publikas uzmanību pēc tam, kā vācu mūzikas medijs Electronic Beats ievēroja un aprakstīja vienu no viņas priekšnesumiem Berlīnē. Spēlējot deju mūzikas pasākumos, viņas izvēlētais repertuārs visbiežāk ieturēts tumšā tehno un industriālās mūzikas estētikā.

Pēc SØS Gunver Ryberg uzstāšanās mūziku divu stundu garumā spēlēs Stropu Jurka, kas pazīstams ar tādiem tumšās elektroniskās mūzikas laukam pieskaitāmiem projektiem kā V.S.K.B., Strops, Runga, First Latvians on Mars un Konstrukcija. Stropu Jurka vada divus raidījumus Radio NABA viļņos - Absolūtais Minors par pašmāju pagrīdes un eksperimentālo elektroniku un  Intervilnis par 80 gadu new wave, minimal synth un post punk mūziku.  Stropu Jurkas DJ priekšnesums fokusēs uz industriālās mūzikas drum’n’noise apakšžanru.

Ar dzīvo uzstāšanos nakti noslēgs Multilux - mūziķa Emīla Dreiblata elektroniskās mūzikas projekts. Viņa daiļrades skanējums sniedzas no industriāla tehno līdz rotaļām ar populāriem R&B ierakstiem. Multilux nereti sadarbojas ar tādiem mūziķiem kā W3C, Labais Dāma un Ohmtek, un ir dzirdams Latvijas elektroniskās mūzikas pagrīdes pasākumos. Dzīvo uzstāšanos laikā tiek izmantoti analogie sintezatori un bungmašīnas, reizēm to raupjo skaņu papildinot ar urbānajiem vides ierakstiem. 

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas portālā www.bezrindas.lv. Iepriekšpārdošanā tās maksā EUR 6 un pie ieejas EUR 8.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja