Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daumants Kalniņš laidis klajā dziesmu ar Knuta Skujenieka vārdiem

Daumants Kalniņš klausītājiem piedāvā dziesmu Ap karstu spuldzi no koncertprogrammas ar Knuta Skujenieka vārdiem Drošinājums, kuras pirmatskaņojums iecerēts dzejnieka Knuta Skujenieka dzimšanas dienā, 5. septembrī, Mūzikas namā Daile.

Dziesmas videoierakstā piedalījušies: Daumants Kalniņš (balss), Romāns Vendiņš (klavieres), Artūrs Noviks (akordeons), Toms Poišs (kontrabass), Kaspars Kurdeko (sitaminstrumenti). Skaņu režiju/apstrādi veikuši Gustavs Erenpreiss. Horeogrāfija/video - Ieva Kemlere. Dziesma tapusi sadarbībā ar LaIPA.

"Daumanta Kalniņa jaunās koncertprogrammas Drošinājums galvenais vēstījums precīzi atbilst programmas nosaukumam. Drošinājums ir īstajā brīdī pasniegta drauga roka ar solījumu, ka  būs labi, tas ir vīrišķīgi gaišs uzmundrinājums kā sev, tā apkārtējiem. Tās ir mazas, intīmas sarunas no sirds uz sirdi, kas vajadzīgas abiem. Kā radītājam, tā klausītājam, kā man, tā tev, kā viņam, tā viņai. Drošinājums nenāk kā tukšs solījums, tajā ir septiņi gadi PSRS lēģeros un dzīve pēc tam, tajā ir mīlestības uzturēta dzīvotgriba un pati mīlestība, un tajā ir šeit un tagad piedzīvotais un pārdzīvotais. Dzejas un mūzikas tapšanai pa vidu teju pusgadsimts, taču gadsimti te nesatiekas, te satiekas vienaudži (Knuts Skujenieks atgriežas no lēģera 33 gadu vecumā, Daumantam Kalniņam programmas radīšanas brīdi ir 30), katrs ar savu atšķirīgu dzīves pieredzi, bet  līdzīgu pasaules izjūtu. Knuts Skujenieks izsūtījumā raksta dzeju, Daumants Kalniņš pandēmijas laikā komponē. Radīšana ir viņu dzīvošana un izdzīvošana. Šajos īpašajos brīžos ar savu devu spīta. Pat, ja nedrīkst skaļi runāt, pat, ja nosalušiem pirkstiem grūti turēt zīmuli, pat, ja koncertzāles tukšas, pat, ja nezini,  vai kāds to lasīs vai dzirdēs. Lielākā daļa Knuta Skujenieka dzejas, kas izmantota dziesmās, ir radīta Mordovijas lēģeros un vēlāk apkopota un izdota krājumā ar zīmīgu nosaukumu Sēkla sniegā. Arī tas ir drošinājums mums. Sniegā kaisītā sēkla tomēr sagaidīja pavasari toreiz.  Arī mēs sagaidīsim," par uzvedumu raksta Mūzikas nama Daile vadītāja Anda Zadovska.

Biļetes, kuras tika pirktas uz 11. februārī un 22. aprīlī plānotajiem koncertiem, būs derīgas 5.septembrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja