Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Diriģents Karels Marks Šišons pagarinājis līgumu ar Vācu radio filharmonijas orķestri

Diriģents Karels Marks Šišons priekšlaicīgi pagarinājis galvenā diriģenta līgumu ar Vācu radio filharmonijas orķestri līdz 2017. gadam, informēja Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pārstāve Sondra Lāce.

Karels Marks Šišons par Vācu radio filharmonijas orķestra galveno diriģentu kļuva 2011. gada septembrī ar sākotnējo līgumu uz trim gadiem. Diriģenta un orķestra veiksmīgā sadarbība atspguļojas orķestra balsojumā, kurā 107 mūziķi norādīja, ka vēlas to turpināt līdz 2016./2017. gada sezonai, apsteidzot oficiālo līguma pagarināšanas grafiku.

Jaunais līgums ar Karelu Marku Šišonu tika parakstīts 13. martā Halbergas pilī, Südwestrundfunk (SR) galvenajā birojā. "Karelam ļoti īsā laikā ir izdevies noteikt jaunu māksliniecisko virzību un papildināt orķestri ar jauniem, iedvesmojošiem impulsiem. Esmu ļoti gandarīts, ka šīs veiksmīgās partnerattiecības turpināsies līdz 2017.gadam," norādīja SR direktors un profesors Tomass Kleists. Šī ziņa strauji izplatījās Vācijas un staptautiskajā presē, ieskaitot vadošo klasiskās mūzikas portālu ASV – Musical America. Laikraksts Saarbrucker Zeitung 14. martā rakstīja: "Pāvests ievēlēts & Karels Marks Šisons paliek Zārbrukenā."

"Man ir patiess prieks turpināt savu darbu ar brīnišķīgiem mūziķiem. Esmu ļoti gandarīts par jau padarīto un skatos ļoti pozitīvi nākotnē ar kopīgiem plāniem attīstīt orķestri," teica diriģents, kura plānos ietilpst ierakstīt CD un DVD kopā ar Deutsche Grammophon, kā arī ambiciozs projekts kopā ar ierakstu kompāniju Hannsler Classics.

"Ierakstīsim visus Dvoržāka skaņdarbus nākamo piecu gadu laikā, kas kalpos kā pierādījums orķestra ambīcijam un profesionalitatei. Protams, šis viss nebūtu iespējams bez profesora Kleista un SR atbalsta. Tajā pašā laikā es nevaru slēpt skumjas un nožēlu, ka neviens no šiem projektiem nebūs realizēts Rīgā ar LNSO."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Augļi un ogas

Jūs jau zināt – ja uz kādu brīdi iestājas klusums, nebūs labi! Krietnu laiku ieklausījos klusumā, kas valda ap Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvēšanu

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja