Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Doma baznīcā koncertēs izcilais zviedru ērģelnieks Hanss Ūla Ēriksons

Ar koncertu Rīgas Domā trešdien, 29. jūnijā, plkst. 19.00 Latvijā viesosies pasaulslavenais zviedru ērģelnieks Hanss Ūla Ēriksons (Hans-Ola Ericsson), informēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Ērģelnieks Hanss Ūla Ēriksons piedāvās gan nemirstīgo Johana Sebastiana Baha mūziku, gan arī retāk atskaņotus opusus -  Fanijas Mendelszones, Klāras Šūmanes un Vinčenco Bellīni darbus. Programmā arī Johanesa Brāmsa ērģeļmūzika un paša H. Ū. Ēriksona pagājušogad radīts opuss Tierce en taille pour John, kas stilistiski sasauksies ar 17. gadsimta nezināma autora ciklu no Monreālas ērģeļgrāmatas, kas rakstīts tipiskās franču baroka tembriem bagātās svītas tradīcijās.

Jūlija sākumā izcilais ērģelnieks piedalīsies arī Vēsturisko ērģeļu svētkos, kur vadīs meistarklasi un sniegs koncertu Ugāles baznīcā.

Hanss Ūla Ēriksons ir pasaulē atzīts komponists, ērģelnieks un pedagogs, kurš koncertējis visā Eiropā, Japānā, Dienvidkorejā, Ķīnā, Kanādā un ASV. Viņa interpretācijas māksla ir iemūžināta daudzos ierakstos. Īpaši jāatzīmē starptautiski novērtētie Olivjē Mesiāna ērģeļdarbu ieraksti. Mākslinieks ir sadarbojies ar tādiem pasaulslaveniem komponistiem kā Džons Keidžs, Ģerģs  Ligeti, Olivjē Mesiāns un Bengts Hambraeuss.

Hanss Ūla Ēriksons ir pieprasīts arī kā ērģeļu jomas eksperts, žūrijas loceklis ērģeļmūzikas konkursos un kā vieslektors daudzās universitātēs un konservatorijās (Brēmenes Mākslas universitātē, Monreālas Makgīla universitātē Kanādā). Viņš ir strādājis par viesprofesoru Kopenhāgenas, Helsinku un Amsterdamas konservatorijās un uzstājies ar lekcijām un koncertiem daudzos svarīgākajos ērģeļmūzikas festivālos un akadēmiskajos simpozijos visā pasaulē.

No 2001. līdz 2006. gadam Hanss Ūla Ēriksons bija ērģeļu festivāla Lahti (Somija) galvenais viesērģelnieks, bet no 2006. līdz 2011. gadam – ērģeļu festivāla Būdē (Norvēģija) mākslinieciskās padomes loceklis.

2018. gada augustā  saņēmis goda profesora titulu Dienviddānijas Mūzikas konservatorijā (SDMK) Esbjergā. 2020. gadā viņam tika piešķirts Kanādas Karaliskās ērģelnieku koledžas locekļa statuss, FRCCO (Honoriscausa), bet 2021. gadā Ēriksons tika iecelts par Rēgensburgas (Vācija) Hochschule für Katholische Kirchenmusik&Musikpädagogik viesprofesoru.

Biļetes www.bilesuparadize.lv un Rīgas Doma kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja