Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Dons laiž klajā albumu Sibīrija un uzsāk koncertsēriju

13. februārī Dons koncerzālē Palladium uzsāks sava piektā solo albuma Sibīrija iznākšanas koncertsēriju, informēja mūziķa pārstāve Ilze Jansone.

Jaunajā albumā iekļautas 11 dziesmas, kas tapušas vairāk kā 25 000 kilometru garā ceļojumā līdz "pasaules malai" Vladivostokai un Indijas vecākajai pilsētai, svētvietai Varanasi.

"Vai noteikti kaut kur jābrauc, lai uzrakstītu albumu? Nē, es rakstu arī mājās, vienkārši sēžot istabā pie klavierēm, bet domas vieglāk sakopot un atšķetināt koncertos iegūtās emocijas, izkāpjot no savas komforta zonas un paskatoties uz dzīvi caur citu prizmu," saka Dons.

Visu albumā iekļauto dziesmu tekstu autors ir Ingus Bērziņš, ar kuru Donam izveidojusies ilga un ļoti stabila sadarbība.

Albuma producenti ir Rūdolfs Budze, Kaspars Ansons un Gatis Zaķis. Tas ierakstīts Hodila Studios, Mute Studija, Anson’s Lab, albumu miksēja Gatis Zaķis, Rūdolfs Budze, Andis Ansons, Krišjānis Geidāns, māsterēja Ģirts Laumanis.

Svinot jaunā albuma Sibīrija izdošanu, iznācis arī klips singlam Pašā ielas galā. Tā režisors ir Kaspars Roga.

"Klipa ideja radās uzreiz, noklausoties dziesmu. Viss dzīvē sākas ar vienkāršu līniju - Tava iela, Tava dzīve un tad tā Tevi izved cauri saviem līkločiem un Tev atliek vienīgi ļauties," par klipa ideju saka tā režisors Kaspars Roga.

"Man svarīgi, ka klips tapis tepat Latvijā, ka mūsu cilvēki var realizēt tādas idejas. Es pilnībā ļāvos režisora redzējumam un idejai un redzot rezultātu, zinu, ka šī bija pareizā izvēle," saka Dons.

Klipa "Pašā ielas galā" režisors ir Kaspars Roga, operators Jānis Andrējevs, montāža Juris Matuzelis, efekti Armands Blumbergs, producente Undīne Buka, izdevējs DonsMusic.

Jaunā albuma Sibīrija koncerti notiks koncertzālē Palladium 13., 14., 15., 17., 19., 20. un 21. februārī, bet pats albums pieejams visās mūzikas tirdzniecības vietās.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja