Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Drosmīgi kontrasti un seksapīls teatrālisms: Brit Floyd aizvada koncertu Palladium Rīga

Svinot albuma The Wall četrdesmitgadi, 16. novembrī Palladium koncertzālē muzikālo baudījumu sniedza Brit Floyd- pasaulē labākais Pink Floyd veltījuma šovs.

Jau pirms koncerta sākuma skatītāju rindās pavīd nostaļģiska noskaņa, ko paspilgtina melnbaltu reklāmu projekcijas, ironiski atklājot iecienītākās pagājušā gadsimta preces - kafiju, kedas un alu.

Taču tad, dūmu ieskauti un punktuāli, uz skatuves nāk viņi - progresīvi psihedēliskā rokgrupa Brit Floyd. Nepilnu minūti blāvā gaismas kūlī dzirdamas vien pūšaminstrumenta notis, kuras negaidīti strauji pārtrauc bungu rīboņa un spilgtas gaismas. Ne viens vien pūlī bailēs saraujas, un kļūst skaidrs, ka šis koncerts būs pārdomātiem kontrastiem bagāts.

Šova laikā vīriešu tembri mijas ar izsmalcinātu dāmu solo, baudpilno sajūsmu par teatrālisma ainām nomaina dusmas pret valdību un izglītības sistēmas absurdu. Jāpiebilst, ka liela loma koncerta emocionālā fona radīšanā bija centrālajam apļveida ekrānam, kas pārsteidzošos datorgrafikas elementos savija pasaules uzskatus, laika ritējumu un skarbas politiskās situācijas.

Lai gan Brit Floyd šajā koncertturnejā akcentējuši lāzeršova un gaismu spēļu nozīmīgumu, uzskatu, ka, Palladium Rīga koncertzālē piedzīvotais, klausītājiem spilgtāk paliks atmiņā ar emocionālās noskaņas kontrastiem, seksapīlo teatrālismu un niansētajiem balss tembriem.

Top komentāri

Rokeris
R
Nu,re,neviens nav spējis atspēkot manu iepriekšējo komentu par šo pasākumu:citāts: "Neviens atdarinātājs ,lai cik advancēts būtu,nav spējīgs pārspēt oriģinālu.Paši PF ir sadalījušies dažādos projektos,no kuriem D.Gilmora šovi ir vispār kaut kas ne no šīs pasaules-skat.Gdaņskas koncertu un tā ierakstus.Arī Rodžers Woterss ir pēdējā laikā radījis daudz ko pozitīvu oriģinālā PF cienītājiem.Ne jau par velti PF pēdējais lielākais kopējais darbs"Pulse"vinilā maksā 1000 un uz augšu.Bet atdarinātāji var vienīgi palaizīt meistaru kurpju zoles." Te jau nav runas par pasākumu,kā tādu,bet par vietējās publikas absolūtu gaumes trūkumu.Protams,ka PF mūzika nav domāta cilvēkiem,kam smadzenēs viena rieva un tā pati ar lāpstu sista,bet gribētos zināt,lai ierēktu,cik ļautiņu aizvilkās uz šo balagānu.Infantīliķi-nosauciet kaut vienu ģitāristu pasaulē,kurš ir labāks par Gilmoru-nositīšu uzreiz to,kurš uzdrīkstēsies kaut ko pateikt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja